A fost activat planul rosu de interventie, la fata locului fiind mobilizate ambulante SMURD, autospeciala transport victime multiple, autospeciale de stingere, echipaje de descarcerare, autoscari, detasamentul special de salvatori, scrie News.ro.

Pompierii au evacuat din azil peste 30 de persoane, 19 dintre ele fiind transportate la spitalele Floreasca, Pantelimon, Bagdasar, Spitalul Universitar si la Spitalul Judetean Ilfov.

Incendiul se manifesta generalizat, la intreaga cladire, care are aproximativ 200 de metri patrati.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti – Ilfov, flacarile s-au extins si la doua cladiri invecinate: un imobil cu parter, doua etaje si o mansarda, unde foc arde violent si cu degajari mari de fum, precum si la un service auto, unde ard cauciucuri depozitate in containere.

Mai multe persoane audiate la Politia Capitalei

Mai multe persoane care au legatura cu organizarea si functionarea azilului de batrani din sectorul 3 la care a izbucnit un incendiu sunt audiate, sambata, la Politia Capitalei, dosarul fiind preluat de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Dupa stingerea flacarilor, procurorii vor incerca sa stabileasca de la ce a pornit focul, impreuna cu specialistii.

Politia Capitalei a anuntat, sambata, ca dosarul incendiului produs la un azil de batrani din sectorul 3 a fost preluata de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Citeste si:

”In vederea stabilirii cauzelor si conditiilor in care s-a produs incendiul, dupa lichidarea acestuia, se va efectua cercetarea la fata locului sub coordonarea directa a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti care a preluat cercetarile impreuna cu Serviciul Omoruri din Politia Capitalei”, au precizat reprezentantii Polisiei.

Potrivit acestora, la sediul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sunt audiate mai multe persoane care au legatura cu organizarea si functionarea acestui centru.

Sursa foto: Toa55 / Shutterstock