Angajatii Dacia ies in strada, de teama ca salariile ar putea sa scada din 2018

Sindicalistii de la Dacia vor organiza un miting de protest la Mioveni, pe data de 7 noiembrie, nemultumit de scaderea salariilor prin transferul contributiilor sociale la angajat.

Sindicalistii de la Autoturisme Dacia sunt ingrijorati de faptul ca, incepand din 2018, salariile ar putea sa scada ca urmare a transferului taxelor si impozitelor de la angajator la angajat. De asemenea, oamenii vor protesta impotriva "tergiversarii demararii constructiei autostrazii Pitesti -Sibiu", vitala pentru industria auto din Romania. Nu in ultimul rand, sindicalistii sunt nemultumiti de deciziile luate de "guvernul tradator al intereselor" romanilor.

"Este vital pentru viitorul nostru si al copiilor nostri sa-i determinam pe guvernanti sa renunte la planurile criminale de a ne lua banii", a transmis liderul sindicatului, Nicolae Pavelescu.

Foto: Facebook

Citeste si:
Protest în Piața Universității împotriva măștilor de protecție
Protest în Piața...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Trecerea contributiilor CAS si CASS in sarcina angajatilor de la 1 ianuarie 2018, idee vehiculata tot mai des de autoritati, ii face pe angajatii romani sa se astepte la o scadere a salariilor nete. Cei mai multi romani cred ca nu vor fi ajutati de companiile pentru care lucreaza sa recupereze diminuarea estimata de 14% a salariului net.

Citeste si: Care sunt cele mai nocive schimbari fiscale anuntate de Guvern?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri