Rabufniri de energie. Catei ingrijorati de atata multime sau, din contra, super extaziati de atatea fiinte bipede care marsaluiesc, in linie, pe langa ei. Putine pancarte si doar 4-5 scandari, deja devenit “clasice”. Zeci de mii de oameni in intreaga tara s-au dezmortit dupa calduroasa vara si s-au trezit la trista realitate – o justitie ciuntita, un viitor sumbru, o economie subrezita in doar 10 luni. Lumea este mai trista si mai incrancenata.

La Bucuresti, pornind din Piata Victoriei, peste 15.000 de oameni au marsaluit pe Lascar Catargiu, apoi pe Magheru, pana la Palatul Parlamentului.

Citeste aici motivele pentru care romanii ies in strada.

Printre oameni sunt impartite flyere cu “PSD SA CREZI – 50+ de MAGARII”. Un tanar ii da unei batrane care sprijinea bastonul in fata unui bloc un flyer. Ea multumeste, din reflex, apoi, curioasa, se uita pe cele peste 50 de decizii contestate de experti, societatea civila, Uniunea Europeana.

“Afara, afara, cu PSD din tara!”, scandeaza un tanar. Imediat, strigatul se propaga pana cand sute de oameni “invita” PSD, unul dintre cele mai nocive partide din Romania, sa paraseasca Romania. Evident, acest lucru nu se va intampla, insa ajuta multimea sa isi verse furia.

Pentru prima oara, se cer alegeri anticipate, semn ca romanii nu mai au rabdare cu acest Guvern si, mai mult, considera ca le-au acordat suficiente sanse. Romanii se simt mintiti. Se simt cotropiti, suparati, mai apasati de ceea ce se intampla iar unii sunt mai lipsiti de speranta.

Se simte furia surda in aer. NU se mai zambeste atat de mult ca acum opt luni.

Tot pentru prima oara, politicieni din opozitie s-au alaturat fatis protestului - PNL, USR, dar si Romania 100, platforma a lui Dacian Ciolos, fost Premier.

Ce se va intampla? Ramane de vazut. Este foarte posibil ca, daca Guvernul nu va da inapoi si nu va retrage decizii foarte contestate precum modificarea “pe repede inainte” a legilor justitiei, a diminuarii contributiei la Pilonul II de pensii si, per total, a “lovirii” in IMM-uri si in economia tarii, numarul celor iesiti in strada sa creasca exponential.

Se simte furia surda in aer. NU se mai zambeste atat de mult ca acum opt luni.

Pana la urma, Romania vrea ceva complet de bun simt - penalii sa fie dati afara din politica si sa nu mai aiba dreptul la functii in stat. Deciziile care ar impacta economia sa fie previzibile si sa fie luate cu (adevarate si nu simulate) consultari publice, iar legea tarii sa fie imbunatatita, si nu ciuntita, asa cum spun expertii si doua treimi dintre magistrati, complet ignorati de legislativ.

Cum ti se par protestele din Romania de astazi? Ce ti-ai dori de la Guvern? Te incurajam sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri