Florin Chirculescu, medic chirurg la Spitalul Universitar din Bucuresti, i-a transmis un mesaj premierului Mihai Tudose, nemultumit fiind de masurile luate Guvernul PSD.

Medicul Florin Chirculescu ii reaminteste lui Mihai Tudose de promisiunile pe care PSD le facea in campania electorala din 2016 si de care a uitat: cresterea salariilor medicilor, conditii mai bune de munca.

Iata schisoarea medicului Florin Chirculescu catre Mihai Tudose:

"Buna seara domnule Prim Ministru Tudose,

Nu v-am mai scris de mult - am vazut ca sunteti tare ocupat. Nu va invidiez: azi o chestiune economica, maine una politica, poimaine una financiara – e clar ca va e greu, cu atat mai mult cu cat lucrati cu o echipa neascultatoare, care NU actioneaza la unison – parc-ar fi medici, zau asa! Ah, si daca tot am adus vorba de medici, sa va spun un lucru bizar: stiti ca medicii au gasit o cale sa actioneze, totusi, la unison? Am sa va spun si de ce vor face asa: pentru ca sunt impinsi cu spatele la perete. Oh, nu, nu dumneavoastra i-ati inghesuit in perete, ca doar eram de fata cand ati afirmat ca problema celor 48 de ore de lucru obligatorii pe saptamana nu are suport legal. Cu toate astea, aceasta prevedere nu e reglementata in proiectul de modificare a Legii 153/2017 (Ordonanta de Urgenta, nu altceva), fiindca, in continuare, nu se prevede EXPLICIT ca n-o sa lucram ca pe vremurile acelea de care speram c-am scapat. Ma refer la comunism si la munca fortata, iertati-ma c-o spun atat de abrupt.
Sa va mai zic si de mutarea contributiilor? Ne amintim ca erati convins ca mutarea contributiilor va conduce la cresterea proportionala a salariilor de baza din grila anexa, asa cum se intampla in sectorul privat. Iata, insa, ca nici acest lucru nu se regaseste in proiectul de modificare a Legii 153.
Si inca ceva, daca tot m-am pornit: acelasi proiect de modificare a Legii 153 consfinteste un lucru straniu din cale afara, si anume aceeasi valoare a sporurilor pentru TOTI angajatii dintr-un anume serviciu... Cu tot respectul pentru cei ce lucreaza in aceeasi echipa, dar mi se pare excesiv de inovator (scuzati asocierea!) sa-i dai unui neurochirurg si unui dulgher aceeasi suma de bani, ca spor.
Ce-i de facut, domnule Prim Ministru? Poate c-ar trebui reluate niste discutii tehnice? Nu de alta, dar riscam sa nu ne mai intelegem, si asta, din ce pricina? O incalcare a legilor in vigoare, o pacaleala pe care statul i-o aplica angajatului din sanatate, si o absurditate legata de valoarea in sine a muncii. Iertati-ma ca v-o reamintesc, dar medicii s-au asezat la aceeasi masa: acesta e un lucru rar, iar noi n-am vrea sa ne ridicam prea brusc de la masa cu pricina, prin fe-martie, cum se zice in popor, impreuna cu ceilalti angajati din sanatate, pentru ca subordonatii dumneavoastra nu tin cont de observatiile corecte pe care (culmea!) le-ati facut la momentul potrivit.

In speranta unei revederi fructuoase,

Florin Chirculescu"

Citeste si: Noi murim in spitale, "alesii" isi voteaza tratamente preferentiale

Sursa foto: Spotmatik Ltd / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri