Primarul General, Gabriela Firea, a facut miercuri, in deschiderea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, declaratii referitoare la pregatirile pentru sezonul rece.

Gabriela Firea a declarat ca au fost demarate deja procedurile pentru achizitionarea mai multor utilaje pentru topit zapada, fiind actualizate, totodata, planurile de interventie pentru acest sezon.

"Intrucat se apropie sezonul rece, am dispus, la nivelul Primariei Generale, dar si al institutiilor subordonate, masurile necesare pentru a se interveni eficient si la timp pentru inlaturarea efectelor vremii nefavorabile. Ca o noutate fata de anii precedenti, am demarat procedurile pentru achizitionarea unor utilaje de topit zapada, care vor asigura o deszapezire eficienta. De asemenea, vom achizitiona un numar important de utilaje tip freza, cu ajutorul carora vom putea interveni pe trotuare sau pe aleile dintre blocuri, zone care in mod traditional aveau cel mai mult de suferit de pe urma zapezii", a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, a mai spus Firea, au fost actualizate planurile de interventie, astfel incat toate institutiile si firmele de salubrizare sa actioneze coordonat la nivelul intregii Capitale.

Bucurestenii nu vor plati mai mult pentru incalzire si apa calda

In ceea ce priveste asigurarea agentului termic, Gabriela Firea a transmis ca bucurestenii nu vor plati mai mult pentru apa calda si caldura, majorarea pretului giga-caloriei fiind suportata de Primarie.

Citeste si:
Cetatenii se aliaza impotriva taxei Oxigen. Pe ce data este...
Cetatenii se aliaza impotriva...

"Am luat masurile necesare privind plata in avans a gazelor naturale pentru producerea de energie termica in Capitala. Asa cum am promis, bucurestenii nu vor plati mai mult pentru apa calda si caldura, majorarea pretului giga-caloriei fiind suportata de catre Primarie. Drept dovada, facturile pe luna octombrie au inregistrat o scadere cu peste 27% fata de luna octombrie 2016. Resping cu tarie afirmatiile mincinoase din ultimele zile, potrivit carora facturile pentru incalzire s-ar majora. Din contra, valoare facturilor a scazut”, a declarat Firea.

Mai mult, Primarul General a explicat ca in prezent exista un program comun RADET- ELCEN pentru realizarea reviziilor necesare, dar si pentru a interveni atunci cand apare o avarie.

Sursa foto: Flickr / Chris Waits

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ministerul Educatiei abuzeaza de GDPR si nu face publice teze de doctorat
Setari Cookie-uri