Vechea cladire a Spitalului Foisor va fi consolidata si amenajata incepand din luna martie a anului viitor, in interiorul acesteia urmand sa functioneze un centru dedicat educatiei si cercetarii, a anuntat luni primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

"Ce ne propunem in foarte scurt timp, si anume in luna martie a anului viitor, este sa incepem consolidarea si dotarea cladirii vechi a Spitalului Foisor, o investitie de circa 10 milioane de euro, iar acest centru va fi dedicat exclusiv educatiei si cercetarii. De asemenea, va fi construita o parcare subterana cu trei etaje", a precizat Firea, la inaugurarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si ministrul Sanatatii, Florian Bodog, au inaugurat luni noul Spital de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor, cu trei sectii - doua de ortopedie-traumatologie si una de ATI, opt sali de operatii dotate la cele mai inalte standarde si o instalatie de spalare si sterilizare a paturilor, o premiera pentru spitalele din Romania.

"Ma bucur ca avem si in Bucuresti un spital de excelenta, la care cu siguranta vor apela nu doar cetatenii din Capitala, ci si din intreaga tara. Spitalul de Ortopedie si Traumatologie Foisor este pregatit sa faca fata oricaror interventii, la standarde europene. Este vorba despre o investitie de 37 de milioane de euro, asta insemnand doar constructia cladirilor, iar in ceea ce priveste dotarea cu aparatura ultramoderna este vorba despre o suma considerabila - 7,5 milioane de euro, la care se adauga o suma de 4 milioane de euro, care a fost alocata intr-o sedinta de Consiliu General", a precizat Firea.

La randul sau, ministrul Sanatatii a evidentiat conditiile la nivel european pe care le va oferi spitalul pacientilor si personalului medical, mentionand ca MS se va asigura, prin structurile sale, ca toate normativele spitalului sa fie respectate.

Citeste si:
Gabriela Firea vrea sa ii dea afara pe medicii care vorbesc cu presa
Gabriela Firea vrea sa ii dea...

"Spitalul are conditii exact ca orice spital european, sistemul de transfer al pacientului l-am vazut atat in Germania, cat si in Franta, si eu cred ca pacientul va fi mult mai in siguranta avand in vedere toate aceste circuite noi si toate aceste dotari de sectie pe care le au", a sustinut Bodog.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Cristian Nistor

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
De la "E o zi importanta pentru bucuresteni" la "plecati din Capitala"