Mai multe drumuri din tara sunt inchise, iar mii de case au ramas fara curent electric, in contextul in care optsprezece judete se afla sub avertizari cod portocaliu si cod galben de viscol si ninsori, valabile pana joi seara.

Peste 3.000 de consumatori din 47 de localitati ale judetului Hunedoara nu aveau energie electrica, joi dimineata, din cauza fenomenelor meteo periculoase caracterizate de precipitatii mixte si intensificari ale vantului in zona montana, releva datele centralizate de Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica Hunedoara, potrivit Agerpres.

Sunt afectate de lipsa energiei electrice localitati din comunele Baita, Valisoara, Densus, Sarmizegetusa, Rau de Mori, Bunila, Lunca Cernii, Cerbal, Balsa, Batrana, Bosorod, Calan, Ghelari, Lelese, Orastioara si Pui.

Conform datelor CJCIP Hunedoara, in cursul noptii, conditiile meteo dificile au afectat furnizarea energiei electrice in 70 de localitati din 21 de unitati administrativ-teritoriale, 6.200 de consumatori fiind lipsiti de curent electric.

Peste 16.000 de abonati din 31 de localitati din judet nu au energie electrica din cauza conditiilor meterologice nefavorabile, au anuntat, joi dimineata, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau.

Ce drumuri sunt inchise

Mai multe sectoare de drumuri judetene au fost inchise preventiv, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu. Este vorba despre: DJ 207, Padureni-Ilisesti de la km 24+700 la km 27+700, DJ 252 Ocheni-Gaiceana de la km 75+100 la km 85+100, DJ 252B Gioseni-Bazga de la km 16+200 la km 23+100, DJ 252F, Bartasesti-Brad de la km 17+300 - 19+944, DJ 156H, Runc - limita cu judetul Neamt de la km 6+500 la km 8+509 si DJ 156B, Blgesti-Basasti de la km 8 la km 14.

Aeronavele care decoleaza din Iasi inregistreaza intarzieri

Aeronavele decoleaza de pe Aeroportul International Iasi cu pana la patru ore intarziere din cauza operatiunilor de degivrare, au declarat joi, pentru Agerpres, reprezentantii unitatii.

Purtatorul de cuvant al Aeroportului International Iasi, Elena Troia, a declarat ca, in prezent, se zboara in conditii normale, dar cu intarzieri din cauza operatiunilor de degivrare a aeronavelor de care se ocupa firma de handling, angajata de companii.

Incepand de miercuri si pana joi, la ora 07 s-a intervenit pentru mentinerea retelelor de drumuri nationale, judetene si locale intr-o stare de viabilizare corespunzatoare. Astfel, pe reteaua de drumuri nationale, in lungime totala de 482,5 km, s-a intervenit cu 72 utilaje si 429 tone material antiderapant (428 tone sare si 1 tona clorura de calciu), in activitatea de deszapezire fiind angrenate un numar de 104 persoane.

Starea drumurilor in Sibiu

Pe drumurile de pe raza tuturor celor 9 Sectii de Drumuri Nationale (SDN) din subordine municipiului Iasi se circula in conditii de iarna. Partea carosabila este umeda, alternand cu portiuni acoperite cu zapada framantata 1-2 cm in judetele Suceava si Vrancea, in rest fiind acoperita cu zapada framantata de 1-3 cm.

SC Drumuri si Poduri SA Sibiu, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Sibiu a actionat inca de miercuri cu toate utilajele din dotare cu lame si material antiderapant (600 to) pe toate cele 8 zone care acopera raza Judetului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian - Saliste - Jina), zona 2 (Sibiu - Cisnadie - Paltinis), zona 3 (Cisnadie - Sadu - Avrig - Poiana Neamtului), zona 4 (Cirta - Arpasu - Bruiu), zona 5 (Chirpar - Agnita - Bruiu), zona 6 (Dumbraveni - Medias), zona 7 (seica Mare - Vecerd) si zona 8 (Loamnes - Pauca), potrivit unui comunicat emis Agerpres.

Pe raza Judetului Sibiu nu exista drumuri judetene blocate din cauza zapezii, carosabilul fiind umed, partial acoperit cu zapada afanata sau gheata. La aceasa ora toate utilajele actioneaza cu lama si material antiderapant pe toate cele 8 zone care acopera raza Judetului Sibiu.

Cum se desfasoara traficul feroviar?

Traficul feroviar se desfasoara, joi dimineata, in conditii de iarna pe raza judetelor aflate sub Cod portocaliu si Cod galben de vant puternic si ninsori viscolite, si nu sunt magistrale feroviare inchise, a anuntat Compania Nationala de Cai Ferate ''CFR'' SA, intr-un comunicat de presa.

trafic feroviar ingreunat in tara

Potrivit sursei citate, la acest moment, echipele de interventie verifica sistemul de alimentare cu energie electrica pe firul II, intre statiile Timisu de Sus si Darste, unde este semnalata o lipsa de tensiune in firul de contact, iar in intervalul orar necesar operatiunilor de verificare si interventie, traficul feroviar pe aceasta distanta se va desfasura doar pe firul I.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, doua avertizari Cod portocaliu de ninsori si viscol, valabile pana joi seara in 20 de judete din Moldova, Transilvania si Oltenia, si a prelungit Codul galben de precipitatii insemnate cantitativ si intensificari ale vantului pentru 18 judete.

Judetele vizate de avertizarile Cod portocaliu sunt: Iasi, Vaslui, Galati, Vaslui, Iasi, Vrancea, Bacau, Neamt, Tulcea, Buzau, Covasna, Brasov, Prahova, Arges, Sibiu, Valcea, Alba, Hunedoara, Gorj si Caras-Severin.

In acelasi timp, pe lista judetelor aflate sub Cod galben se afla: Constanta, Braila, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Bistrita Nasaud, Harghita, Mures, Brasov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Arges, Valcea, Gorj si Caras-Severin.

Sursa foto: JanHetman / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri