Lotul trei al autostrazii Sibiu-Orastie, inaugurat in noiembrie 2014 si inchis in septembrie 2015 intre localitatile Saliste si Cunta, din cauza unor crapaturi in asfalt, va ramane inchis atata timp cat o vor cere procedurile de siguranta, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu.

"(Autostrada, n.r.) va sta inchisa atata timp cat vor cere procedurile de siguranta si procedurile pentru stabilire. Nu se poate lua o decizie politica in care cineva sa dea drumul la circulatie, sunt niste analize care se fac, s-au prelevat probe, s-au luat carotele, s-au dus la laborator si in aceasta expertiza se lucreaza si la solutia tehnica. Fara solutie tehnica nu putem sa ne asumam riscul ca dupa cateva luni sa constatam urmatoarele crapaturi si sa o tinem asa intr-un lant infinit. E o problema de responsabilitate si responsabilitatea se face cu pasi mici si legali", a afirmat Costescu, scrie Mediafax.

Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au anuntat anterior ca circulatia va fi reluata in decembrie.

Costescu a aratat, la o vizita pe santierul magistralei de metrou M4 Parc Bazilescu - Depoul Straulesti, ca Romania va incheia 2015 cu mai putini kilometri functionali de autostrada decat avea la inceputul anului, din cauza inchiderii catorva tronsoane.

"Autostrazile sunt prioritarea numarul unu a Romaniei la nivel de public. (...) Sunt mai putini kilometri de autostrada, dar acei kilometri care sunt sunt siguri, se poate circula pe ei. O sa remediem si aceasta problema si vom reda circuitului si acei kilometri de autostrada", a spus Costescu.

Intrebat daca se va intalni cu conducerea companiei italiene Salini-Impregilo, constructorul lotului, el a aratat ca va analiza care poate fi implicarea unui ministru sau a unui secretar de stat in activitatea constructorului si nu va incerca sa deranjeze "mersul normal al lucrurilor".
"Dar asta nu inseamna in niciun caz ca ei pot fi lasati sa scape lucrurile de sub control", a mentionat ministrul Transporturilor.

Lotul trei al Autostrazii Sibiu-Orastie a fost inchis traficului la inceputul lunii septembrie, intre Saliste si Cunta, din cauza unor crapaturi in asfalt, reprezentantii CNADNR spunand ca problemele au aparut din cauza "executiei necorespunzatoare a lucrarilor". La doar o saptamana de la inaugurarea lotului 3 au aparut primele fisuri in carosabil. Atunci, CNADNR anunta ca era vorba despre "fisuri superficiale", care vor fi remediate pe banii constructorului, intrucat drumul se afla in garantie.

Lotul respectiv a fost inaugurat in noiembrie 2014, cu doua zile inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale, la eveniment participand ministrul de la aca data al Transporturilor, Ioan Rus, si fostul premier Victor Ponta.

Lotul are o lungime de 22 de kilometri, dintre care 6 km au fost afectati de alunecari de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat in mai 2011, avand o valoare de 182,9 milioane de euro.

Loturile 1, 2 si 4 din Autostrada Sibiu-Orastie au fost deschise traficului in decembrie 2013, lotul 3, de la Saliste la Cunta, ramanand insa in santier din cauza alunecarilor de teren din zona. Loturile 1, 2 si 4 ale acestei autostrazi, cu o lungime totala de 60,5 kilometri, au fost realizate in urma unei investitii totale de 1,46 miliarde delei (326,5 milioane de euro), fara TVA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri