Peste 3.000 de articole de imbracaminte susceptibile de a fi contrafacute, 27.500 de etichete cu insemnele unor marci protejate si aparatura folosita in activitatea de inscriptionare a hainelor au fost ridicate de politistii din Ilfov in urma a doua perchezitii efectuate in Bucuresti si Ilfov, prejudiciul fiind de aproximativ 500.000 euro, informeaza un comunicat al IGPR.

Politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov au efectuat in 19 ianuarie perchezitii la un imobil din orasul Pantelimon, unde au descoperit o fabrica de imbracaminte ce functiona in mod clandestin, iar la un depozit din Bucuresti membrii gruparii aveau depozitate articole vestimentare neinscriptionate sau inscriptionate cu diferite marci cunoscute, mentioneaza sursa citata, conform Agerpres.ro.

De la cele doua spatii perchezitionate au fost ridicate peste 3.000 de articole de imbracaminte susceptibile de a fi contrafacute, printre care treninguri, veste, pantaloni, camasi, geci, precum si peste 27.500 de etichete cu marci cunoscute, 6.400 cheite de fermoar inscriptionate cu o marca protejata, aproximativ 4.500 de abtibilduri inscriptionate cu insemnele unor marci, precum si aparatura si materialele utilizate in activitatea infractionala.

Patru persoane au fost aduse la sediul politiei pentru audieri, doua dintre acestea au fost retinute si urmeaza sa fie prezentate Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu cu propuneri legale, precizeaza IGPR.

Potrivit sursei citate, din cercetari au rezultat indicii ca membrii gruparii ar fi adus din Turcia articole de imbracaminte neinscriptionate la depozitul din Bucuresti, de unde hainele ar fi fost transferate si inscriptionate cu marci cunoscute la fabrica ce functiona in mod clandestin in orasul Pantelimon. Ulterior, marfa ar fi fost comercializata prin complexe comerciale din Bucuresti si din tara, precum si in mediul online. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 500.000 de euro.

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Ilfov continua cercetarile fata de cei in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de contrafacere a unei marci inregistrate

Sursa foto: By Creative Lab / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri