Fondatorul IKEA, miliardarul Ingvar Kamprad, a decedat la varsta de 91 de ani, a anuntat duminica compania suedeza de mobila infiintata in urma cu jumatate de secol si renumita astazi in lumea intreaga, informeaza Reuters.

Ingvar Kamprad a fondat Ikea in 1943 pe cand avea doar 17 ani, dar a cunoscut sucesul abia in 1956 cand compania a initiat vanzarea de mobila neasamblata, scrie Agerpres. Ideea i-a venit lui Kamprad pe cand privea la un angajat in timp ce demonta picioarele unei mese pentru a incapea in masina unui client si si-a dat seama ca economisirea spatiului inseamna economisirea banilor.

In prezent, Ikea se apropie de venituri anuale de 50 de miliarde de euro. ''Unul dintre cei mai mari antreprenori ai secolului al XX-lea, Ingvar Kamprad a incetat din viata impacat, la domiciliul sau din Smaland, Suedia, in ziua de 27 ianuarie'', a precizat compania.

Nascut la 30 martie 1926, in sudul Suediei, Ingvar Kamprad a inceput prin a vinde chibrituri vecinilor pe cand avea cinci ani. In scurt timp si-a diversificat gama de produse cu seminte, decoratii de Craciun, creioane si pixuri.

''Ingvar Kamprad a fost un mare antreprenor in spiritul zonei de sud a Suediei - muncitor si incapatanat, cordial si cu o sclipire jucausa in ochi'', se mai spune in comunicatul companiei. ''A muncit pana in ultima perioada a vietii, fidel propriului motto care spune ca sunt inca multe lucruri de facut''.

Citeste si:
Cum arata primul muzeu al IKEA
Primul magazin al IKEA,...

Sursa foto: Paolo Bona / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai bogate 10 familii din lume