Ministrul Apararii: Salariile personalului MApN vor creste cu aproape 3%

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, ca pentru personalul MApN salariile vor creste cu aproximativ 3% ca urmare a aplicarii legii salarizarii, potrivit Agerpres.

"La nivelul MApN, salariul se plateste in data de 15 a fiecarei luni. La acest moment, toate unitatile militare fac state de plata. La nivelul Directiei financiare a MApN s-au facut simulari privind aplicarea noii legi a salarizarii, pentru personalul MApN cresterea fiind de aproximativ 3%. (...) Nu asteptam scaderi, dar, daca vor fi, cu siguranta suntem pregatiti sa intervenim pentru verificari si pentru a identifica de unde provin aceste scaderi. Vreau sa precizez ca potentialele scaderi nu provin din aplicarea legii salarizarii, ci din situatii punctuale legate fie de neintrunirea conditiilor de acordare a unor sporuri de care a beneficiat o persoana pana la un punct, fie de depasirea plafonului stabilit de lege pentru personalul care este salarizat dupa regulile altor familii ocupationale, cum ar fi justitia - in speta magistratii, sanatatea - medicii, invatamantul - profesorii", a spus Fifor, intr-o declaratie sustinuta la MApN.

El a precizat ca solda lunara a militarilor este alcatuita dintr-o parte fixa - solda de functie, solda de grad, gradatii si, dupa caz, solda de comanda - si parte variabila - indemnizatii, compensatii, sporuri, prime, premii si alte drepturi salariale.

Ministrul a exemplificat ca in cazul unui soldat veniturile nete au crescut cu 54% in ianuarie 2018 fata de decembrie 2016, in cazul unui subofiter - cu 45,7%, iar in ceea ce priveste locotenent-coloneii - cu 45,4%.

Fifor a precizat ca la veniturile lunare se adauga si norma de hrana al carei cuantum este de 1.000 de lei lunar.

Citeste si:
Ce spune ministrul Apararii despre pensiile militare
Ministrul Apararii, despre...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

"Nu s-au facut simulari amanuntite la veniturile personalului civil, contractual si ale functionarilor publici, dar, din discutiile cu principalii ordonatori de credite, a rezultat ca si la acest nivel discutam de cresteri salariale", a mai spus ministrul Apararii.

El a subliniat ca in bugetul MApN pe acest an a fost inclusa si suma pentru acordarea voucherelor de vacanta in valoare de 1.450 de lei de persoana pentru personalul incadrat in minister.

Sursa foto: Agerpres / Liviu Sova

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri