Mancarea si bautura, dupa plata serviciilor in topul cheltuielilor salariatilor

In cazul salariatilor, cei mai multi bani se duc, lunar, in medie, pe plata de taxe si impozite, diverse contributii si cotizatii. Nu mai putin de 1.216,19 lei plateste fiecare salariat roman, pe luna, in medie, pentru taxe si impozite si alte contributii, potrivit datelor Institutului National de Statistica valabile pentru trimestrul al treilea din 2017, consultate de wall-street.ro.

Cumpararea de produse alimentare si bauturi consumate este urmatoare destinatie pentru banii salariatilor, care cheltuie, in fiecare luna, 1.019, 36 lei pe acest tip de produse. Plata serviciilor se afla inaintea produselor alimentare si bauturii consumate in topul cheltuielilor salariatilor: 721,54 de lei pe luna, in medie. La sfarsitul lunii, salariatii inregistreaza un sold in numerar mediu de 964,99 lei.

Produsele nealimentare, pe primul loc in topul cheltuielilor pensionarilor

Un pensionar cheltuie in fiecare luna, in medie, 616,68 lei pentru achizitia de produse nealimentare, potrivit celor mai recente date ale Institutului National de Statistica, valabile pentru trimestrul al treilea al anului trecut. Urmeaza, in topul cheltuielilor lunare ale pensionarilor, sumele necesare achizitionarii produselor alimentare si bauturilor consumate, in valoare medie lunara de 466,31 lei. Impozitele si taxele se situeaza in a doua jumatate a clasamentului cheltuielilor lunare in cazul pensionarilor, cu o valoare medie lunara de 173,93 lei. La sfarsitul fiecarei luni, un pensionar ramane, in medie, cu un sold in numerar de 561,92 lei.

Marfurile nealimentare, preferate de agricultori

Pe primul loc in topul cheltuielilor agricultorilor se afla marfurile nealimentare, cu o valoare medie lunara de 559,38 lei, urmate de cheltuieli pentru alimente si bauturi consumate – 415,76 lei pe luna. Cheltuielile pentru taxe si impozite, cotizatii si contributii sunt, in cazul agricultorilor, de numai 96,8 lei pe luna, in medie. Pentru plata serviciilor, un agricultor plateste lunar, in medie, potrivit datelor Institutului National de Statistica, o suma de 269,56 lei. Agricultorii inregistreaza, la sfarsitul lunii, un sold in numerar mediu in valoare de 524,55 lei.

Ce cheltuieli au somerii?

Somerii dau cea mai mare parte din banii lor pe marfurile nealimentare – 486,52 lei pe luna, in medie, potrivit datelor Institutului National de Statistica – si pe produse alimentare si bauturi consumate (480,35 lei pe luna). Urmeaza cheltuieli pentru plata serviciilor (281,93 lei pe luna, in medie) si taxe si impozite, contributii, cotizatii (225,66 lei lunar, in medie). La sfarsitul lunii, un somer inregistreaza, in medie, un sold in numerar in valoare de 392,52 lei.

Legile electorale cu impact...
Citeste si: Au crescut proiectele de lege cu impact asupra bugetului de stat
Sursa foto: Dreamstime.com