Primaria Capitalei a anuntat castigatorul licitatiei pentru furnizarea celor 400 de autobuze noi catre RATB, fiind vorba despre Asocierea OTOKAR EUROPE si OTOKAR Automotive. Gabriela Firea a anuntat ca valoarea contractului este de circa 100 milioane euro, ceea ce inseamna 250.000 de euro plus TVA pentru fiecare autobuz, informeaza Hotnews.

OTOKAR Europe si OTOKAR Automotive sunt companii turcesti care fac parte din conglomeratul de firme Koç Holding, cel mai mare conglomerat industrial din Turcia. In plus, Koç Holding detine si producatorul de electrocasnice Arctic Gaesti. Fabrica unde sunt produsele autobuzele OTOKAR este amplasata in orasul Sakarya.

"Astazi va anunt ca s-a incheiat activitatea comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia celor 400 de autobuze Euro 6, asa ca speram ca intr-un timp scurt calatorii sa poata beneficia de un transport public in comun de calitatea, la standarde europene. (...) Intre data depunerii ofertelor, 10 noiembrie anul trecut si data finalizarii evaluarii ofertelor, 14 februarie 2018, au fost 61 de zile lucratoare, 86 de zile calendaristice. In cadrul licitatiei au fost depuse 4 oferte. Castigatorul licitatiei este asocierea OTOKAR EUROPE si OTOKAR Automotive. Valoarea atribuita a achizitiei este de 100 milioane de euro, ceea ce inseamna 250.000 de euro plus TVA pentru fiecare autobuz", a declarat primarul Gabriela Firea.

Gabriela Firea spune ca primele autobuze vor fi livrate in aceasta vara.

"Dupa depasirea perioadei legale pentru contestatii vom demara discutii cu castigatorul acestei licitatii astfel incat sa stabilim un grafic de livrare a acestor autobuze cat mai rapid. Noi ne dorim ca in urmatorul an sa vina 300 de autobuze in Bucuresti, prima livrare urmand sa aiba loc in aceasta vara", a declarat primarul general.

Citeste si:
Transportul de persoane Bucuresti-Ilfov, suspendat din 31 octombrie
Transportul de persoane intre...

La licitatie au fost depuse 4 oferte: KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S, MAN TRUCK&BUS AG, MERCEDES BENZ ROMANIA SRL si OTOKAR EUROPE. Dupa aflarea castigatorului, urmeaza o perioada in care agentii economici pot contesta rezultatul licitatiei.

Contractul a fost estimat la circa 510,5 milioane de lei, fara TVA, pentru o perioda de 4 ani si vizeaza achizitia a 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri cu o capacitate minima de 96 de calatori, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri si o capacitate minima de 70 de calatori, precum si 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minima de 135 de calatori.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Reactia primarului Gabriela Firea la problemele autobuzelor Otokar