Circulatie intrerupta pe mai multe drumuri nationale. 37 de trenuri au fost anulate din cauza conditiilor meteo

CFR Calatori a anulat 37 de trenuri care ar fi trebuit sa circule in sudul tarii, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a anuntat compania feroviara pe pagina de Facebook. De asemenea, Centrul Infotrafic al Politiei Romane anunta intreruperea circulatiei rutiere pe mai multe drumuri, potrivit Agerpres.

"Pentru evitarea unor situatii nedorite si pentru eliberarea liniilor in vederea interventiilor cu plugurile de zapada, pe anumite rute se reduce numarul de trenuri, traficul de calatori urmand sa fie preluat de restul garniturilor din graficele de circulatie, acolo unde exista aceasta posibilitate", spun reprezentantii CFR Calatori, intr-un comunicat dat luni la ora 10:00.

Trenurile anulate sunt in marea majoritate Regio, dar sunt si doua Interregio, respectiv Craiova-Sibiu si Sibiu-Craiova.

CFR recomanda pasagerilor ca inainte de efectuarea calatoriei sa se informeze despre conditiile meteo si sa solicite informatii despre eventualele intarzieri si posibilele modificari survenite in circulatia trenurilor la personalul din gari, la telefoanele 0219521 - INFO CFR (trafic intern) sau 021.319.0358, la Biroul Relatii cu Publicul din Gara de Nord Bucuresti, dar si pe aplicatia Info Tren in circulatie (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren).

Pasagerii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate si vor sa renunte la calatorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor sau a calatoriilor achizitionate si neutilizate (fie pentru intreaga ruta, fie pentru distanta neefectuata din ruta respectiva), conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare.

Citeste si:
Prognoză meteo ANM: Se strică vremea în București
Prognoză meteo ANM: Se strică...

Centrul Infotrafic anunta intreruperea circulatiei pe mai multe drumuri, dar si inchiderea porturilor maritime

Porturile Midia, Mangalia, Constanta Nord si Constanta Sud-Agigea au fost inchise din cauza vantului puternic, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane, intr-un comunicat transmis luni dimineata AGERPRES.

Conform sursei citate, la ora 9,15 circulatia rutiera era intrerupta in judetul Teleorman pe DN 51 Zimnicea - Viisoara, DN 51A Zimnicea - Izvoarele, DN 54 Moldoveni - Islaz si DN 65 Turnu Magurele - Rosiori, pentru a se permite utilajelor de deszapezire sa actioneze pentru curatarea carosabilului.

Tot in Teleorman, circulatia rutiera este intrerupta, din cauza vremii nefavorabile, pe mai multe drumuri judetene - DJ 504, DJ 506, DJ 506A, DJ 506C, DJ 653, DJ 703. Se actioneaza pentru curatarea partii carosabile.

Citeste si:
Cum arată salariile ceferiștilor care au ieșit în stradă să ceară...
Cum arată salariile...

In judetul Bacau, traficul este oprit pe DJ 119 A (Urechesti - Sascut) pe tronsonul cuprins intre comuna Urechesti (km 0) si satul Contesti (km 5 + 500), din cauza conditiilor meteo nefavorabile (ninsoare si viscol). Varianta ocolitoare este comuna Urechesti - DN 11A - Adjud - DN 2 - comuna Sascut.

Pentru evitarea situatiilor nedorite pe drumurile publice, politistii le recomanda conducatorilor auto sa nu plece la drum daca nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarna, sa pastreze in mers o distanta suficient de mare pentru a putea opri in conditii de siguranta si sa adopte in general o conduita preventiva la volan, adaptand in permanenta viteza la conditiile de trafic si de drum.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri