Ministrul Educatiei da castig de cauza Bisericii Ortodoxe Romane in cazul orelor de Religie predate in scoli. De acum, inscrierea elevilor la cursuri nu se mai face anual, ci o singura data pana la schimbarea optiunii, scrie Hotnews.

Inscrierea la ora de Religie a elevilor care vor sa urmeze aceasta disciplina se face o singura data, pentru toata perioada de scolarizare sau pana la schimbarea optiunii, si nu anual ca pana acum. Modificarea a fost facuta de ministrul Educatiei, Valentin Popa.

Dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca Religia nu mai este obligatorie in scoli, s-a iscat o adevarata dezbatere referitoare la modul de inscriere a elevilor la aceasta materie. Astfel, Ministerul a decis in 2015 ca cei care vor sa mearga la aceasta disciplina se inscriu anual, insa Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a contrazis atunci Ministerul si a spus ca "inscrierea la ora de Religie se face o singura data si este valabila permanent pana la o eventuala schimbare a optiunii". Adica exact modificarea operata acum de ministru.

Ministerul Educatiei a publicat luni in Monitorul Oficial Ordinul nr. 3.218 din 16 februarie 2018 pentru modificarea Metodologiei de organizare a predarii disciplinei Religie in invatamantul preuniversitar.

Conform noii metodologii, parintii care vor ca cei mici sa faca ora de Religie la scoala depun o cerere care este valabila pe toata perioada de scolarizare sau pana cand isi schimba optiunea. Pana acum, parintii care voiau Religie in scoala isi inscriau copiii anual la aceasta ora.

Citeste si:
77% dintre elevii care fac religie vor sa aiba in continuare cursul
Ministrul Educatiei: 77%...

Sursa foto: Agerpres FOTO / Bogdan Barbulescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
E mult? Peste 90% dintre elevi s-au inscris la religie