Romania intra sub cod portocaliu de frig si ninsori. Cand intra in vigoare

Potrivit ANM, incepand de astazi intra in vigoare un cod portocaliu de ninsori, iar de joi doua coduri portocaliu si galben, scrie Digi24.

Potrivit ANM, in intervalul 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15, sudul tarii va fi sub cod portocaliu, cu o vreme deosebit de rece, ninsori moderate cantitativ si polei.

In intervalul mentionat, vremea se va mentine deosebit de rece, cu valori termice cu peste 10 grade mai scazute decat mediile climatologice ale perioadei in cea mai mare parte a tarii.

In dupa-amiaza si seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare cu depunere de strat de zapada pe arii mai extinse in centrul si sud-estul tarii, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura. In prima parte a zilei de joi (22 martie) in sud-vestul si sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vantul va fi in intensificare.

La inceputul intervalului, in sudul Munteniei si in Dobrogea vor fi si precipitatii mixte, favorizand formarea de polei sau ghetus.

Citeste si:
Alertă ANM de ploi și vreme rea în toată țara
Alertă ANM de ploi și vreme...

De asemenea, de joi, Romania se va afla sub doua coduri de vreme rea, unul galben si unul portocaliu.

Cod galben

Interval de valabilitate: 22 martie, ora 15 – 23 martie, ora 20

Fenomene vizate: ninsori insemnate cantitativ, intensificari ale vantului,
vreme deosebit de rece;

Citeste si:
COD GALBEN de ceață în capitală
COD GALBEN de ceață în capitală

In Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura ninsorile vor fi in extindere dinspre sud-vest si in intensificare, se va depune strat nou de zapada, local consistent, iar temporar vantul va avea intensificari in medie cu 45…55 km/h, astfel ca vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolita si spulberata.

In sudul si in estul Dobrogei precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei.

Vremea se va mentine deosebit de rece pana la sfarsitul saptamanii, cu precadere in jumatatea de sud-est, unde intensificarile temporare ale vantului vor amplifica senzatia de frig.

Cod portocaliu

Citeste si:
Cum va fi vremea în weekend? Se anunță ploi însemnate cantitativ
Cod galben de ploi torențiale...

Interval de valabilitate: 22 martie, ora 23 – 23 martie ora 15

Fenomene vizate: ninsoare abundenta, strat de zapada consistent, temporar viscol si vizibilitate scazuta;

In sudul Banatului si al Olteniei, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50...60 km/h si temporar 65...70 km/h, viscolind si local troienind zapada si determinand diminuarea vizibilitatii.

Sursa foto: Koskins39 | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri