Restrictii de trafic in Bucuresti, cu ocazia procesiunii catolice de Florii

Traditionala procesiune de Florii organizata de Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti, la care sunt asteptati sa participe credinciosi, persoane consacrate si preoti, va avea loc duminica, scrie Agerpres, care noteaza restrictiile de trafic din Capitala.

La aceasta data - 25 martie - Biserica Catolica praznuieste sarbatoarea Floriilor.

Potrivit Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti, procesiunea, care va fi condusa de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu si de episcopul auxiliar Cornel Damian, va incepe cu un moment de rugaciune, la ora 14,00, la Biserica Franceza "Sacre Coeur", in cadrul caruia IPS Ioan Robu va binecuvanta ramurile pe care cei prezenti le vor purta in mana pe strazile Capitalei.

In timpul procesiunii, credinciosii vor parcurge traseul: B-dul Aviatorilor - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Str. General Berthelot, pana la Catedrala romano-catolica Sf. Iosif .

Tinerii vor purta in fruntea procesiunii "Crucea Zilei Mondiale a Tineretului". La sfarsitul procesiunii, in jurul orei 15,00, in Catedrala Sf. Iosif se va celebra Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, prezidata de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu.

Citeste si:
VIDEO Mesajul președintelui Iohannis de Paște și de Florii
VIDEO Iohannis, mesaj de...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

In Duminica Floriilor, Biserica Catolica celebreaza si Ziua Mondiala a Tineretului, ajunsa in acest an la cea de a XXXIII-a editie. Cu aceasta ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea intreaga un mesaj cu tema: "Nu te teme, Marie, pentru ca ai aflat har la Dumnezeu" (Lc 1,30) - cuvinte adresate Sfintei Fecioare Maria de catre ingerul Gabriel la Bunavestire. In mesaj, Papa Francisc ii indeamna pe tineri sa-si infrunte temerile, sa fie autentici si curajosi in a-l iubi pe Dumnezeu si pe aproapele, dupa exemplul Sfintei Fecioare Maria.

Duminica Floriilor este ca o poarta de intrare in Saptamana Sfanta si uneste intrarea solemna a lui Cristos in Ierusalim - eveniment in amintirea caruia are loc procesiunea pe strazile orasului - cu vestirea Patimirii Mantuitorului la Sfanta Liturghie. Pentru credinciosii romano-catolici, participarea la procesiunea si la Sfanta Liturghie din aceasta duminica este un prilej de marturisire publica a credintei si de unitate cu totii crestinii catolici din Romania si din lumea intreaga.

Cu aceasta ocazie, traficul rutier in Capitala va fi restrictionat pe traseul Biserica Franceza - Statuia Aviatorilor - Bulevardul Aviatorilor - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Strada General Berthelot - Catedrala Sfantul Iosif.

Potrivit unei informari a Brigazii Rutiere, pentru buna desfasurare a evenimentului, traficul rutier va fi restrictionat pe durata procesiunii religioase - intre orele 14,00 - 15,15 -, pe traseul de deplasare, pe banda I de circulatie si pe strazile care acced catre acesta

Citeste si:
Sute de mii de catolici din Romania au participat la slujba Invierii
Sute de mii de credinciosi...

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri