S-au deschis inscrierile pentru competitia nationala care recunoaste, in fiecare an, zece persoane remarcabile din tara noastra. Organizatorul competitiei TOYP, Federatia Junior Chamber International Romania, va invita sa contribuiti la identificarea si recomandarea persoanelor remarcabile in cadrul competitiei. Inscrierile sunt deschise pana in 22 iunie 2018, urmand ca ulterior sa aiba loc jurizarea candidaturilor.

Inscrierea in program se poate realiza de catre orice persoana pe site-ul competitiei, prin completarea formularului pana in data de 22 iunie 2018. Dupa aceasta data, un juriu specializat va selecta cei zece finalisti. In data de 1 august 2018, JCI Romania va anunta cine va reprezenta Romania in competitia internationala de anul viitor.

Candidatii din cadul competitiei TOYP trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, printre care sa fie cetateni romani, cu varste intre 18 si 40 de ani (intervalul de varsta permis in cadrul organizatiei JCI) si sa aiba realizari exceptionale in unul dintre urmatoarele domenii: Economie, afaceri, antreprenoriat | Politic, Juridic, Guvernamental | Academic | Cultural | Moral, protejare mediu | Protectia copiilor, pace, drepturile omului | Umanitar, voluntariat | Stiintific, tehnic | Auto-depasire | Inovatii medicale.


Gala de premiere a celor zece finalisti pentru Romania
, selectati de juriu, se va desfasura la Bucuresti, pe 6 octombrie 2018. Ceremonia, parte a programului Conferintei Nationale JCI Romania (5-7 octombrie 2018) va fi un prilej de intalnire a antreprenorilor, autoritatilor, voluntarilor si partenerilor implicati in sustinerea valorilor romanesti.

Finalistii celei de-a treia editii din Romania vor fi inscrisi in competitia internationala din 2019, desfasurata la Tallinn, Estonia. „Este o competitie care ne ofera sansa de a face vizibile la nivel international si aspectele pozitive pe care le are tara noastra. Anul acesta suntem foarte mandri ca Romania sa fie reprezentata in competitia internationala, de catre finalistii de anul trecut: Sebastian Ioan Burduja, Cornel Amariei, Calin Brandabur, Elif Memet, Radu Vasile, Catalina Ponor, Tica Darie, Larisa Craru, Stefan Moisei si Cristian Coman. Va invitam sa le cunoasteti povestile inspirationale pe care le au aceste persoane deosebite.”, a aratat Claudia Cordea, coordonatorul proiectului in 2018.

„Este al treilea an in care desfasuram acest proiect. La editiile anterioare, vazand povestile persoanelor nominalizate am trecut printr-un amalgam de emotii: am plans ascultand povesti de viata dramatice, am ras ascultand cum persoanelor nominalizate si-au depasit obstacolele vietii cu haz, ne-am bucurat de realizarile lor remarcabile, ne-au facut sa fim mandri de inventiile lor, dar mai presus de toate ne-au motivat sa fim mai buni, mai inventivi, sa aspiram la a face o diferenta in societatea in care traim. Toate persoanele nominalizate la TOYP in editiile anterioare au dorinte comune: dorinta de a se autodepasi, dorinta de creea comunitati mai bune, dorinta de a face in primul rand din noi oameni mai buni. Pentru ca daca vrem sa vedem o schimbare in jurul nostru, atunci acea schimbare incepe in primul rand cu noi” a declarat Florin Ionita, Presedinte JCI Romania 2018.

“Vazand cum oameni de-o varsta cu noi muta muntii din loc, ajuta, se implica, inoveaza, exceleaza, contribuie la o lume mai buna, am inteles ca si noi putem sa ne depasim limitele si sa fim promotorii schimbarii. TOYP e mai mult decat un proiect prin care se recunoaste valoarea a zece tineri remarcabili, e un proiect prin care oamenii sunt motivati de semenii lor prin puterea exemplului. Am devenit un ambasador al proiectului pentru ca am vazut in persoanele nominalizate putere, compasiune si inspiratie. Editia a treia va aduce in prim plan noi lideri, fie ca impactul sa fie din ce in ce mai mare si cat mai multi romani sa isi gaseasca un model de urmat.“ a declarat Oana Radu, Presedinte JCI Romania 2017 si initiator al proiectului TOYP in Romania.

Din 1938, JCI a premiat aproape 300 de persoane din 57 de natiuni. Printre persoanele premiate de-a lungul timpului se numara personalitati bine cunoscute ca: John F. Kennedy, Henry Kissinger, Elvis Presley, Jackie Chan, Wayne Gretzky si multe altele, toate premiate inainte de varsta de 40 si inainte de a fi atins o recunoastere internationala. Castigatorii selectati in cadrul competitiei au continuat sa reprezinte adevarate modele pentru tinerii din intreaga lume, performand in domeniile in care au fost nominalizati.

„Competitia TOYP a ajuns in Romania pentru prima data in 2016, cand s-a bucurat de un real succes si un numar impresionant de inscrieri. Ne dorim ca aceasta competitie sa devina o traditie si pentru JCI Romania, iar tinerii care merita recunoastere publica pentru munca lor, sa fie aplaudati si promovati.”, spune Oana Radu, Presedinte JCI Romania 2017.

ETAPE ALE COMPETITIEI JCI TOYP

23.02.2018 – 22.06.2018 Inscriere candidaturi si promovare candidaturi in Romania
23.06.2018 - 25.07.2018 Evaluare candidaturi si jurizare
01.08.2018 – Anuntare finalisti pentru competitia JCI TOYP Romania
06.10.2018 – Gala de premiere JCI TOYP Romania, Bucuresti
02-08.2019 Inscriere candidaturi in competitia internationala
11.2018 – Gala de premiere JCI TOYP international, Tallinn, Estonia
________________________________________________________________________________

Junior Chamber International (JCI), este una dintre cele mai importante organizatii non-guvernamentale (ONG, non-profit) din lume, avand peste 100 organizatii nationale afiliate, cu peste 200.000 membri, persoane intre 18 si 40 ani, cu filiale in peste 5.000 comunitati locale de pe tot globul. Junior Chamber International Romania a fost intemeiata in 2003 si este alcatuita in prezent din organizatiile locale JCI Bucuresti, JCI Constanta, JCI Timisoara, JCI Cluj, JCI Brasov, JCI Iasi, JCI Craiova, JCI Prahova, JCI Suceava, JCI Targu Mures si grupurile de initiativa din Galati si Impact (Bucuresti). Cu peste 250 de membri activi, la nivel national, organizatia are ca scop implicarea tinerilor activi cu varste cuprinse intre 18 – 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv in comunitati. JCI Romania este membra cu drepturi depline a organizatiei Junior Chamber International.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri