Datele INS arata ca activitatea din sistemul sanitar (public si privat) se desfasoara in peste 60 mii unitati sanitare (49 mii - mediul urban si 11 mii - mediul rural). Pe principalele categorii de unitati, reteaua sanitara a dispus in anul 2016 de aproximativ: 570 spitale, 800 de centre de diagnostic si tratament, centre medicale si centre de sanatate, 470 de ambulatorii de specialitate si ambulatorii integrate spitalelor, o retea de 6,3 mii laboratoare medicale si laboratoare de tehnica dentara, peste 40 de mii de cabinete medicale si 9,5 mii farmacii, drogherii si puncte farmaceutice.

Asistenta medicala a fost furnizata si in 2 sanatorii TBC, 2 preventorii, un sanatoriu de nevroze si unul de neuropsihiatrie, 9 sanatorii balneare, 67 de unitati medico-sociale, precum si in 178 de unitati rezidentiale pentru persoane varstnice si aproape 600 de unitati rezidentiale si centre de zi destinate persoanelor cu dizabilitati.

sistemul de sanatate public versus privat

Comparativ cu reteaua unitatilor sanitare din sectorul public, care in anul 2016 includea 64,6% din totalul spitalelor, 70,6% din totalul centrelor de sanatate (inclusiv centrele de sanatate cu paturi de spital), 55,6% din totalul sanatoriilor balneare, toate sanatoriile TBC, sanatoriul de nevroze si cel de neuropsihiatrie, toate preventoriile, dispensarele medicale si toate cabinetele scolare (medicale si stomatologice), precum si 50,4% din totalul laboratoarelor medicale, sectorul privat detinea integral sau aproape integral (peste 90%) reteaua de cabinete de medicina de familie si de medicina generala, de cabinete medicale de specialitate, de cabinete stomatologice, societati civile medicale, de specialitate si stomatologice, de centre medicale de specialitate si policlinici, de laboratoare de tehnica dentara, de farmacii, puncte farmaceutice si drogherii, de depozite farmaceutice, precum si 73,3% din reteaua de centre de diagnostic si tratament.

Citeste si:
Peste 250.000 înmatriculări noi de vehicule pentru transportul de...
Peste 250.000 de...
Sursa foto: Shutterstock / create jobs 51

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri