Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a participat, sambata, la Arad, la ceremoniile organizate pentru a marca Ziua Fortelor Terestre, la Monumentul Ostasului Necunoscut.

''Este o mare bucurie pentru mine sa ma aflu astazi aici, la Arad, pentru a sarbatori - e drept, cu doua zile mai devreme, Ziua Fortelor Terestre ale Armatei Romane, dar am tinut foarte mult sa ma aflu aici deoarece batalionul de la Arad are o dubla incarcatura, pe de-o parte fiind una din unitatile de elita ale Armatei Romane, iar pe de alta parte aici, la Arad, vorbim despre Batalionul mixt romano-maghiar de mentinere a pacii'', a spus Mihai Fifor, potrivit Agerpres.

Ministrul a vorbit despre invatamantul militar, despre redeschiderea Colegiul Militar de Marina de la Constanta, dar si despre necesitatea formarii unui corp militar de elita. ''In invatamantul universitar am marit foarte mult numarul de locuri, pentru ca dorim sa largim baza de selectie pentru viitorii ofiteri medici. Suntem foarte preocupati sa formam un corp militar de elita, care sa poata face fata oricaror provocari la care va fi supusa Armata Romana'', a adaugat Mihai Fifor.

Totodata, ministrul a anuntat ca primele 36 transportoare blindate Piranha vor intra in dotarea armatei pana la finalul acestui an.

''Primele autovehicule vor ajunge in tara pana la finalul acestui an. Este vorba de 31 de transportoare blindate produse in Elvetia, alte 5, care vor fi asamblate in tara, la Uzina Mecanica Bucuresti. Dupa care, toate celelalte, pana la 226, vor fi produse tot la UM Bucuresti. Transportoarele vor fi distribuite in toate unitatile din tara'', a explicat Fifor, aratand ca printre primele unitati care vor fi dotate cu acest tip de transportor se afla si Batalionul 191 infanterie din Arad.

Citeste si:
Armata a fost chemata in ajutor in cazul deratizarii din Timisoara
Armata a fost chemata in...

La ceremonie a luat parte si arhiepiscopul Aradului, IPS Timotei Seviciu, care a vorbit despre traditia de lupta a armate romane, intru apararea gliei si credintei stramosesti si despre Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta patronul spiritual al Fortelor Terestre.

La manifestarea din Piata Avram Iancu au mai participat prefectul Aradului, Florentina Horgea; deputatul Dorel Caprar, presedintele Comisiei de Aparare, general de brigada dr. Nicolae Tonu, loctiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie 'Gemina', reprezentanti ai unitatilor deconcentrate din teritoriu, din cadrul MAI, cadre militare in rezerva sau in retragere.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fifor il lauda pe Ciolacu si spune ca nu s-a suparat pe Teodorovici