Primaria Capitalei va incepe procedura de achizitia a 500 de apartamente si garsoniere, reprezentand locuinte de serviciu pentru medicii si asistentele care lucreaza in spitalele din subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB), a decis vineri Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), scrie Digi24.

„Una dintre problemele cu care se confrunta municipiul Bucuresti este deficitul de specialisti. (...) Obiectivul urmarit in ceea ce priveste achizitionarea locuintelor de serviciu este reprezentat de atragerea personalului medical specializat care sa isi desfasoare activitatea in spitalele aflate in administrarea CGMB, prin ASSMB”, tine sa precizeze municipalitatea.

Ce criterii trebuie sa indeplineasca imobilele achizitionate de Primarie

Potrivit proiectului de hotarare, Primaria Capitalei va cumpara 94 de garsoniere si 406 apartamente cu doua sau cu trei camere. Locuintele trebuie sa fie in Bucuresti, sa fie aproape de o statie de metrou, sa aiba toate documentele in regula, sa nu se afle pe lista imobilelor incadrate la risc seismic, sa fie racordate la reteaua de energie termica, electrica si sa aiba toate celelalte utilitati, sa detina instalatii de prevenire si stingere a incendiilor, sa aiba lift functional si rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati.

Printre spitalele care au cerut locuinte, Victor Babes, Colentina si Malaxa

Din centralizarea realizata de ASSMB, Spitalul "Victor Babes” solicita cinci garsoniere si 15 apartamente, in timp ce Spitalul "Prof. Dr. Th. Burghele” are un necesar de cinci apartamente. La Spitalul "Cantacuziono", 73 de angajati solicita locuinte de serviciu, unii dintre ei si pentru familii de cinci sau sase membri.

De asemenea, la Spitalul "Carol Davila" au fost cerute sase apartamente cu doua camere pentru sase asistente medicale si doua garsoniere pentru doua asistente medicale, la Centrul de Evaluare si Tratament al Toxicodependentelor pentru Tineri au fost solicitate doua garsoniere pentru medici tineri, trei garsoniere si trei apartemente pentru asistenti medicali si un apartament cu trei camere pentru un medic.

La Spitalul "Colentina" au fost cerute zece apartamente si 15 garsoniere, iar la Spitalul "Coltea" - 17 garsoniere, 60 de apartamente cu doua camere si 50 de apartamente cu trei camere. Spitalul "Filantropia" spune ca are nevoie de trei garsoniere si doua apartamente cu doua si, respectiv cu trei camere pentru asistente medicale, dar si de un apartament cu trei camere si unul cu doua camere pentru medici, in timp ce Spitalul "Foisor" a cerut cinci apartamente si cinci garsoniere.

In ceea ce priveste Spitalul de Copii "Dr. Victor Gomoiu”, au fost solicitate 15 garsoniere si sase apartamente, iar Spitalul de Psihiatrie "Constantin Gorgos” spune ca are nevoie de locuinte de serviciu pentru patru medici, 20 de asistenti si alti 13 angajati din spital.

Spitalul "Nicolae Malaxa” sustine ca are nevoie de 12 locuinte cu doua camere pentru cinci asistente si sapte infirmiere, Spitalul de Psihiatrie "Al. Obregia” vrea 31 de apartamente si 21 de garsoniere, Spitalul de Chirurgie Oro-maxilo-faciala "Prof. Dr. Dan Theodorescu” solicita sapte apartamente si patru garsoniere, iar Spitalul de Obstetrica-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sirbu” spune ca trei medici si trei asistenti medicali au nevoie de locuinte.

Spitalul de Pneumoftiziologie "Sf. Stefan” a transmis ASSMB ca un medic are nevoie de un apartament cu trei camere, doi asistenti medicali au nevoie de doua apartamente cu doua camere, iar un referent solicita un apartament cu doua camere. De asemenea, medicii rezidenti de la Spitalul de Boli Cronice "Sf. Luca” solicita doua locuinte, la Centrul de Boli Reumatismale "Dr. I. Stoica”, un medic si cinci asistenti medicali solicita apartamente cu doua camere, iar la Spitalul "Sf. Maria”, 65 de angati solicita locuinte de serviciu.

Primaria Capitalei a alocat in bugetul din acest an 15 milioane de euro pentru achizitionarea unor locuinte de serviciu pentru cadrele medicale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri