41 de medici de la UPU-SMURD Bihor au depus, la secretariatul Spitalului Judetean din Oradea, un document in care isi anunta "demisia colectiva", a declarat, pentru Agerpres, managerul unitatii sanitare, dr. Gheorghe Carp.

Dr. Gheorghe Carp a afirmat ca documentul inaintat de protestatari nu respecta rigorile legii intrucat contractele de munca sunt individuale si, ca atare, demisiile trebuie intocmite personal, de fiecare medic, si discutate cu fiecare in parte.

Medicii urgentisti se solidarizeaza, astfel, cu seful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, care si-a anuntat, in urma cu patru zile, demisia din functie. Potrivit documentului colectiv, demisiile ar intra in vigoare in data de 14 mai.

Managerul unitatii sanitare, dr. Gheorghe Carp, si-a exprimat, insa, speranta ca situatia se va rezolva pana atunci, mentionand ca au existat deja discutii intre cei de la UPU si conducerea spitalului.

"Nu am acceptat demisia doctorului Hadrian Borcea (seful UPU-SMURD Bihor, n.r.), pentru ca este un medic foarte important si nu as putea fi de acord cu aceasta. Este un act unilateral, dar daca partile se inteleg, situatia poate fi rezolvata", a declarat dr. Carp.

Acesta a precizat ca, desi 80% din asistentii medicali se solidarizeaza cu medicii, niciunul nu si-a depus demisia.

Printre motivele invocate in documentul colectiv se numara nerespectarea prevederilor legale privind salarizarea personalului care isi desfasoara activitatea in conditii deosebit de periculoase si a celor privind acordarea zilelor de concediu de odihna.

Medicii sunt, de asemenea, nemultumiti de scaderea sporurilor din salarii, dupa ce Consiliul Local a decis, saptamana trecuta, ca urmare a unor modificari legislative impuse de guvern, sa reduca sporurile acordate medicilor cu 60%, iar in cazul asistentilor medicali cu 25%.

Sursa foto: Shutterstock / Blue Planet Studio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri