41 de medici de la UPU-SMURD Bihor au depus, la secretariatul Spitalului Judetean din Oradea, un document in care isi anunta "demisia colectiva", a declarat, pentru Agerpres, managerul unitatii sanitare, dr. Gheorghe Carp.

Dr. Gheorghe Carp a afirmat ca documentul inaintat de protestatari nu respecta rigorile legii intrucat contractele de munca sunt individuale si, ca atare, demisiile trebuie intocmite personal, de fiecare medic, si discutate cu fiecare in parte.

Medicii urgentisti se solidarizeaza, astfel, cu seful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, care si-a anuntat, in urma cu patru zile, demisia din functie. Potrivit documentului colectiv, demisiile ar intra in vigoare in data de 14 mai.

Managerul unitatii sanitare, dr. Gheorghe Carp, si-a exprimat, insa, speranta ca situatia se va rezolva pana atunci, mentionand ca au existat deja discutii intre cei de la UPU si conducerea spitalului.

"Nu am acceptat demisia doctorului Hadrian Borcea (seful UPU-SMURD Bihor, n.r.), pentru ca este un medic foarte important si nu as putea fi de acord cu aceasta. Este un act unilateral, dar daca partile se inteleg, situatia poate fi rezolvata", a declarat dr. Carp.

Theresa May demisioneaza...
Citeste si: Theresa May demisioneaza oficial din functia de prim-ministru

Acesta a precizat ca, desi 80% din asistentii medicali se solidarizeaza cu medicii, niciunul nu si-a depus demisia.

Printre motivele invocate in documentul colectiv se numara nerespectarea prevederilor legale privind salarizarea personalului care isi desfasoara activitatea in conditii deosebit de periculoase si a celor privind acordarea zilelor de concediu de odihna.

Medicii sunt, de asemenea, nemultumiti de scaderea sporurilor din salarii, dupa ce Consiliul Local a decis, saptamana trecuta, ca urmare a unor modificari legislative impuse de guvern, sa reduca sporurile acordate medicilor cu 60%, iar in cazul asistentilor medicali cu 25%.

Protest impotriva lui Tudorel...
Citeste si: Protest impotriva lui Tudorel Toader la Iasi

Sursa foto: Shutterstock / Blue Planet Studio

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Un al doilea medic care facea garzi, mort in ultimele opt zile