Atentionare de calatorie a MAE: Autoritatile suedeze si daneze prelungesc perioada de efectuare a controalelor la frontiere

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care intentioneaza sa se deplaseze in Regatul Suediei sau Regatul Danemarcei ca autoritatile locale au anuntat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere pana in luna noiembrie.

In aceste conditii, toate persoanele care calatoresc inspre si dinspre Suedia sau pe rutele maritime (feribot) si terestre (rutiere si feroviare) dinspre Germania in Danemarca, trebuie sa faca dovada posesiei unui act de identitate valabil, se arata intr-un comunicat MAE. Cerinta este obligatorie si pentru persoanele care tranziteaza Danemarca catre Suedia. Autoritatile de la Copenhaga avertizeaza si asupra riscului intarzierilor la transportul feroviar, maritim si rutier (autobuze), din cauza verificarilor actelor de identitate ale pasagerilor, scrie Agerpres.

"Persoanele care nu prezinta acte de identitate valabile sau refuza controlul autoritatilor daneze vor fi oprite de la tranzitul in Danemarca. In aceste conditii, se recomanda cetatenilor romani sa se asigure ca detin in permanenta asupra lor, pe timpul calatoriei in Danemarca, un act de identitate valabil (pasaport sau carte de identitate nationala)", precizeaza MAE.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Stockholm: +468205674 sau la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Regatul Suediei: +46736985463 sau telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Regatul Danemarcei: +4527355537.

Citeste si:
Clanurile mafiote devin din ce în ce mai puternice în Suedia
Clanurile mafiote devin din...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://stockholm.mae.ro/, http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro, si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Sursa foto: S-F / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri