#TeamHOSPICE, cea mai numeroasa si optimista echipa care sustine o cauza umanitara, a participat in weekendul 12-13 mai la Volkswagen Bucharest Half Marathon 2018, in numele pacientilor care infrunta un diagnostic incurabil aflati in grija HOSPICE Casa Sperantei.

In total, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor si al alergatorilor, HOSPICE a adunat fonduri de peste 300.000 de lei in cadrul evenimentului sportiv. Aproape 70.000 de lei din suma totala reprezinta fonduri stranse prin intermediul conturilor create de membrii Team HOSPICE pe paginile lor de galantom (http://hospice.galantom.ro/event-projects/view?id=1226) si donatii individuale.

Cu aceasta suma, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacientii adulti si copii care sufera de boli incurabile 330 de zile de internare in unitatile cu paturi ale organizatiei, 390 de vizite la domiciliul pacientilor si 1.000 de participari in centrele de zi ale fundatiei.

Fie ca vorbim de cursa populara, de cea individuala, de stafeta, de semimaratonul de 21 de km sau de cursa copiilor, 700 de alergatori imbracati in tricoul verde speranta au alergat sub sloganul „Contra cronometru, pentru timpul lor!”. Acestia au fost sustinuti pe conturile lor de galantom de sute de prieteni care au donat pentru ca pacientii HOSPICE sa beneficieze de sprijin si ingrijire paliativa.

Sase copii, pacienti HOSPICE, au fost prezenti si ei la start, pentru a demonstra ca nicio linie de finis nu e imposibil de trecut, atunci cand ai preteni aproape. Ciprian, copil pacient, a facut echipa cu Doru Todorut, care l-a impins la cursa adolescentilor. Duminica, Ana Baniciu si Anunta, mica sa prietena de la HOSPICE, au participat impreuna la cursa populara. Tot la cursa de 3km au fost Stefi, Alex, Robert si Claudiu – micii pacienti de la HOPSICE - care participat impreuna cu Andrei Rosu, Marius Alexe, Vasile Osean si Claudiu Beletoiu.

De asemenea, din #TeamHOSPICE au facut parte si 25 de paciente HOSPICE - femei curajoase care au privit boala direct in fata, i-au transmis ca nu le defineste un diagnostic oncologic si au continuat sa lupte (le puteti citi scrisorile-manifest pe hospice.ro/eroinele ). Intr-o declaratie puternica de perseverenta, cele 25 de #Eroine au transformat cursa populara intr-un mars al demnitatii si sperantei.

Zeci de voluntari si prieteni optimisti ai HOSPICE au fost gazdele alergatorilor, atat la cortul HOSPICE, cat si la punctul de hidratare. Convinsi de faptul ca fiecare copil si adult are dreptul sa fie optimist si fiecare picatura de tratament paliativ poate schimba putin din destinul cuiva incercat de o boala incurabila, numeroase personalitati din viata publica au fost alaturi de #TeamHOSPICE, pe traseul sau la cortul din Piata Constitutiei: Nicolae de Roumanie si Alina de Roumanie, Ana Baniciu, Carmen Bruma, Oana Botezatu, Cristina Cioran, Gianina Corondan, Oana Dobre, Florin Grozea, Sanda Nicola, Mihai Radulescu, Analia Selis, Razvan Suma, Shurubel, Doru Todorut, Emma Zeicescu.

Si in acest an, mai multe companii si-au creat propriile echipe de alergatori in Team HOSPICE. Si pentru ca pacientii HOSPICE ne incarca cu energie in fiecare zi, la linia de start au fost prezenti si angajati ai HOSPICE, precum si directorul executiv al HOSPICE Casa Sperantei, Mirela Nemtanu.

“Acest eveniment a insemnat pentru noi mai mult decat o competitie de alergare, a fost un semimaraton de solidaritate: 700 de alergatori, sase copii in scaun cu rotile care si-au vazut implinit visul de a termina un semimaraton, 25 de Eroine care ne-au predat o lectie de perseverenta, sute de oameni care au donat pe galantom, sponsori, parteneri, sustinatori, voluntari – cu totii cu dorinta comuna de a fi alaturi de cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, copiii si adultii afectati de o boala incurabila. Ne bucuram sa vedem cum intreaga comunitate TeamHOSPICE creste de la an la an, iar imaginea cu mica noastra pacienta in scaun rulant - inconjurata de voluntari, Eroine si alergatori veniti de departe – este imaginea solidaritatii care exista in Team HOSPICE. Mutumim din inima tuturor celor implicati! Datorita lor vom putea oferi servicii de calitate pentru tot mai multi oameni aflati in nevoie ”, a declarat Mirela Nemtanu, director executiv al HOSPICE Casa Sperantei.

Fondurile stranse in cadrul evenimentului, dar si cele adunate de alergatorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro, sunt dedicate asigurarii de servicii gratuite copiilor si adultilor care infrunta o boala incurabila. Datorita celor care cred in cauza HOSPICE, ingrijirea paliativa va juca un rol important atat in vietile celor cu o astfel de afectiune, cat si in ale celor care le sunt alaturi.

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizatia are doua centre cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in Fagaras si Zarnesti, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 26 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 22.000 de copii si adulti cu boli incurabile.

Citeste si:

    HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Social »



    Setari Cookie-uri