22 Mai 2018

Primul program de invatamant profesional dual lansat in Bucuresti de o companie cu specific energetic



ENGIE Romania, in parteneriat cu Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” si Asociatia Hands Across Romania au lansat primul program de invatamant profesional dual cu specific energetic din Bucuresti.

Invatamantul profesional dual este un tip de scolarizare profesionala care se organizeaza dupa terminarea celor opt clase obligatorii, la cererea companiilor, in calitatea lor de potentiali angajatori. Astfel, Grupul ENGIE Romania, prin companiile sale Distrigaz Sud Retele S.R.L. si ENGIE Servicii S.R.L., in parteneriat cu Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, a luat initiativa infiintarii a doua clase cu calificarea “Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze” in sistem de invatamant profesional dual, incepand cu anul scolar 2018-2019.

In baza parteneriatului existent intre companiile Grupului ENGIE Romania si institutia de invatamant partenera, Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, elevul beneficiaza de formare teoretica si practica de la scoala si companie, timp de 3 ani, in baza unui contract de pregatire practica. Inscrierile oficiale la Colegiul Tehnic Mihai Bravu se deschid pe 15 iunie si se incheie pe 19 iunie 2018.

"Pentru dezvoltarea scolii profesionale in sistem dual ne bazam pe 3 piloni importanti: educatie pentru munca, dezvoltare prin meserie si performanta profesionala. Vreau ca invatamantul profesional in sistem dual sa devina una dintre cele mai performante si apreciate forme de invatamant si pentru asta avem nevoie de parteneri seriosi cum este ENGIE Romania", a declarat initiatorul invatamantului profesional dual din Romania, Stelian Victor Fedorca.

Avantajele invatamantului profesional dual

Elevii care se inscriu in aceasta forma de invatamant acumuleaza experienta practica in companie, dobandesc o calificare, iar in cazul in care decid sa isi continue studiile, pot obtine bacalaureatul. De asemenea, cei care se inscriu au posibilitatea de a obtine burse lunare (500 de lei, din partea ENGIE si 200 de lei, suportata de statul roman) la care, in functie de rezultatele scolare, se poate adauga bursa de merit de 200 de lei/luna.

"In contextul unui deficit semnificativ de personal calificat in anumite sectoare economice, ENGIE Romania doreste sa se implice in dezvoltarea invatamantului tehnic din Romania, pentru a oferi elevilor oportunitatea unei educatii de calitate si accesul la locuri de munca pe masura calificarii dobandite. O ameliorare a actului educational tehnic, in linie cu noile tehnologii si oportunitati de piata, va avea un efect pozitiv asupra dezvoltarii profesionale a tinerilor romani, acestia fiind, astfel, pregatiti corespunzator pentru noile cerinte ale economiei romanesti si sporindu-si sansele de a dezvolta o cariera profesionala solida", a declarat Diana Ghita, Director Resurse Umane si Relatii Sociale al Grupului ENGIE Romania.

Citeste si: Invatamantul profesional dual, colacul de salvare pentru angajatorii care se confrunta cu deficit de personal



Citeste si