Absolventii de clasa a XII-a care au urmat cursurile unui liceu de la tara vor avea locuri speciale la facultatile din tara, potrivit unui anunt facut de ministrul Educatiei, Valentin Popa, aflat intr-o vizita la Suceava, scrie Digi24.

Ministrul a subliniat ca nu este vorba despre absolventii care au domiciliul in mediul rural, ci despre cei care au terminat un liceu de la tara. Sesiunea urmeaza sa fie sustinuta in acelasi timp cu ceilalti absolventi, dar pe locuri separate.

Anul trecut, au fost aproape 3.000 de absolventi de la liceele din mediul rural, din care aproape 90% au intrat la o facultate.

„Este pentru prima data in istorie cand asiguram pentru acesti absolventi o admitere separata de ceilalti, asa cum facem o admitere separata pentru etnicii romani si pentru rromi. Acestia practic au un anumit numar de locuri dedicate la fiecare universitate, proportional cu numarul de locuri istoric atribuit si practic avand o admitere separata, nu concureaza decat intre ei”, declara Valentin Popa, ministrul Educatiei Nationale.

Sursa foto: Pressmaster, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri