Premierul Viorica Dancila a anuntat, marti, in cadrul sedintei de Guvern, ca Executivul va adopta un act normativ, propus de Ministerul Sanatatii, prin care va fi majorat de la 900 la 990 de lei plafonul veniturilor pana la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate, scrie Ziare.com.

"Vom majora plafonul veniturilor pana la care pensionarii pot beneficia de medicamente la costuri cat mai accesibile. Crestem de la 900 de lei la 990 de lei plafonul veniturilor pana la care se acorda compensarea cu 90% a medicamentelor. Asadar, avem o crestere de 10%", a declarat prim-ministrul Dancila, la inceputul sedintei de la Palatul Victoria.

Aceasta a adaugat ca este a doua majorare efectuata de Guvern, dupa ce plafonul a crescut cu 30%, in iunie 2018.

"Dorim ca pensionarii care au beneficiat de o noua majorare a pensiilor incepand cu 1 iulie sa-si pastreze acest drept, si anume accesul la medicamente compensate", a completat Vasilica Viorica Dancila.

Anuntul prim-ministrului vine in contextul in care Darius Valcov, consilier al premierului, a declarat, luni seara, ca, la momentul in care coalitia PSD-ALDE isi va incheia aplicarea programului de guvernare, nu va exista niciun pensionar care sa nu aiba pensia dubla.

Sursa foto: Shutterstock / Photography JB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri