Viorica Dancila: De saptamana aceasta vom renunta la formularul 600

Premierul desemnat Viorica Dancila a declarat, luni, in plenul Parlamentului, ca de saptamana aceasta "vom renunta la formularul 600", iar cat timp va fi in functie nu se va introduce nicio taxa noua, potrivit Hotnews.

"Chiar de saptamana aceasta vom renunta la formularul 600 si in perioada urmatoare la toate celelalte. Un singur formular e propunerea noastra", a spus Viorica Dancila.

"Cat timp voi fi premier nu voi introduce nicio taxa noua in Romania", a mai spus aceasta.

"Nicio alta institutie, centru de putere nu va mai putea spune guvernului ce are de facut", a mai declarat prim-ministrul desemnat.

In ceea ce priveste obiectivele din mandatul de premier, Dancila a declarat: "Obiectivul mandatului meu e ca Romania sa fie in prima jumatate a clasamentului economiilor din UE in 2020, astfel incat tinerii sa nu mai plece din Romania, iar cei care au plecat sa isi doreasca sa revina. Am in vedere cresterea investitiilor pentru modernizarea infrastructurii, reformarea administratiei si reducerea birocratiei, cresterea veniturilor populatiei. Imi voi incepe mandatul de la o absorbtie a fondurilor europene de aproape 11%. Asta ne va permite sa ajungem la 30 de miliarde de euro pana in 2020".

Citeste si:
CCR a respins OUG prin care puteai cumpara cartele prepay doar cu...
CCR a respins OUG prin care...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Referitor la investitiile in infrastructura, Viorica Dancila a declarat ca numarul drumurilor modernizate va creste cu 50%. "Legile de infiintare a fondului suveran de investitii si a bancii de dezvoltare a Romaniei sunt deja in dezbatere parlamentara. Avem trei domenii majore la investitii: infrastructura rutiera si feroviara. Vom creste cu peste 50% numarul de drumuri modernizate. La Sanatate, avem proiectul celor 8 spitale regionale si a spitalului republican. Vom continua dotarea cu aparatura medicala de ultima generatie", a spus Dancila.

In 2020, salariul minim net pe economie va depasi 300 de euro, a anuntat premierul desemnat.

Cele doua camere ale Parlamentului s-au reunit luni in sedinta comuna pentru votul de investitura a noului guvern, care urmeaza sa fie condus de Viorica Dancila.

Citeste si:
Ministrul Finantelor, despre Formularul 600 si Legea pensiilor
Ministrul Finantelor:...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri