Presedintele PSD, prim-ministrul Viorica Dancila, i-a criticat, sambata, pe actualul sef al statului Klaus Iohannis si pe liderul USR, Dan Barna, sustinand totodata ca este "mai puternica" decat cei care "nu fac altceva decat sa tipe de pe margine".

"Sunt singurul candidat care isi asuma guvernarea tarii, care are curajul si vointa de a misca lucrurile pentru romani. Sunt mai puternica decat toti acesti barbati care nu fac altceva decat sa tipe de pe margine. Eu nu fug si nu ma tem. O sa continuu sa lupt in fiecare zi pentru ca fiecarui roman sa ii fie mai bine aici, in tara lui. Dragii mei colegi, istoria continua sa se scrie acum sub ochii nostri. Va chem sa strangem randurile, sa stam aproape si sa luptam cu toata puterea pe care am aratat ca o avem. Va chem alaturi de mine in aceasta campanie care ne va decide viitorul. Impreuna vom face sa se imprastie toate perdelele de fum pe care adversarii nostri le ridica in lipsa de viziune si actiune", a declarat Viorica Dancila, la Congresul extraordinar al PSD, imediat dupa ce a fost desemnata candidat al partidului la alegerile prezidentiale.

Ea a afirmat ca "pentru cel ce promitea lucrul bine facut pare ca ceasul a stat demult".

"Cel ce nu a facut nimic pentru nimeni a putut sta la adapost de critici o perioada. Cel ce a lipsit din peisajul tarii lui, a stat ferit un timp de contestari si de polemici a crezut ca nu are nicio responsabilitate pentru poporul roman si a adormit bine noaptea. Insa, vine momentul in care trebuie sa raspunda atat pentru ce a facut, cat si pentru ce nu a facut. Sa nu faci nimic pentru ai tai este o dovada de cruzime. Sa iti amintesti de poporul roman dupa cinci ani in campanie este o dovada de cinism. Este o dovada de dispret pentru cei care au avut incredere in tine sa le fii alaturi, sa-i aperi, sa te implici in rezolvarea problemelor pe care le au si sa-i asculti. Pentru cel ce promitea lucrul bine facut pare ca ceasul a stat demult. Pentru noi, toti ceilalti, au trecut cinci ani de nimic", a sustinut Viorica Dancila.

Liderul PSD a facut aluzie si la presedintele USR, afirmand ca acesta ar da dovada de aroganta.

"Iar pentru cel care cere increderea si votul milioanelor de romani promitandu-le doar ca ii va da jos pe aceia care au facut lucruri bune pentru oameni, neavand niciun plan pentru constructie si pentru reforma si doar agatandu-se de teme moarte, aceasta este manifestarea unei disperari si a unei lipse de viziune pentru tara. Cum poti sa fii credibil ca iti pasa de romani cand nu poti si nu stii sa le oferi nimic? Tocmai aceia care sunt macinati de lupte interne si invalidati de toata lipsa de substanta si viziune politica striga astazi cel mai tare. 'Daca eram eu presedinte' inseamna zero alegere si intelegere a ceea ce se intampla in societate, inseamna aroganta si indepartare de oameni. De aceea, nu vor fi niciodata acolo unde isi doresc, pentru ca nu inteleg romanii si nu se simt de-ai lor. Pe mine aroganta nu ma reprezinta, iar dispretul pentru romani nu l-am simtit niciodata, pentru ca de acolo vin, dintre oameni si la oameni ma voi intoarce intotdeauna, pentru ca tin cu poporul roman si tin cu tara mea", a spus Viorica Dancila.

Prim-ministrul a adaugat ca PSD are de dus o lupta in fata unor "adversari politici din ce in ce mai hotarati" sa ii vada pe social-democrati "ingenuncheati, slabiti, dezorganizati si fragmentati".

"Stim deja ca vor scoate toate armele si ne vor ataca. Suntem constienti, dar suntem si pregatiti. Insa nu putem fi infranti asa de usor cum cred in toata aroganta lor, pentru ca noi avem ceva ce ei nu si-au putut insusi niciodata, pentru ca nu au simtit-o, apropierea de romani. Noi nu am fost niciodata cei care au taiat pensiile si salariile. Noi nu am blocat masuri menite sa aduca mai bine in viata de zi cu zi a fiecaruia. Noi nu am fost cei ce dezbina si seamana ura. Noi nu am fost absenti, noi nu am dispretuit, noi nu am avut niciodata viziunea celor doua Romanii, a noastra si a lor. Ei au stat ascunsi ani intregi pe margine doar ca sa iasa in an electoral si sa inceapa cu ipocrizie sa faca jocuri de imagine, sa urce cu picioarele pe tragediile oamenilor in contexte in care isi pot manifesta oportunismul politic", a mai sustinut Viorica Dancila.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri