Romania isi mentine angajamentul de a muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, spune premierul Viorica Dancila. Ea l-a sunat pe ambasadorul israelian la Bucuresti, David Saranga, sa-i dea asigurari in acest sens, scrie presa israeliana, citata de Digi24.

„Cuvantul meu e cuvant”, i-a spus premierul roman diplomatului israelian, adaugand ca nu exista nicio schimbare de politica la Bucuresti. Potrivit presei din Israel, intr-un mesaj trimis Ministerului de Externe de la Ierusalim, consilierii premierului Viorica Dancila au transmis ca aceasta ar fi fost chiar „socata” de anuntul trimisului palestinian, care „a dezamagit” autoritatile romane.

In urma cu cateva zile, ambasadorul Palestinei la Bucuresti anunta, dupa o intalnire cu liderul PSD Liviu Dragnea, ca tara noastra ar fi renuntat la planul de a muta ambasada. Ulterior, Liviu Dragnea a respins aceste afirmatii.

Ce a spus ambasada Statului Palestina

Ambasada Statului Palestina saluta decizia domnului Liviu Dragnea potrivit caruia guvernul Romaniei nu va muta ambasada Romaniei de la Tel Aviv, la Ierusalim, se arata intr-un comunicat de presa emis catre Agerpres.

Luni, 13 mai, 2019, Excelenta Sa, domnul Fuad Kokaly, ambasador extraordinar si plenipotentiar al Statului Palestina la Bucuresti a avut o intrevedere cu domnul Liviu Dragnea, in calitatea sa de presedinte al Camerei Deputatilor, cat si de lider al partidului de guvernamant.
"Dupa intalnirea de azi ma pot considera incredintat ca toate fortele politice din Romania inteleg la unison importanta Ierusalimului si rolul lui in politica si securitatea globala si in sufletele a mai mult de jumatate de cetateni ai Terrei. Prin declaratia de azi, guvernul Romaniei a confirmat legitimitatea rezolutiilor internationale potrivit carora o pace durabila si justa nu se poate savarsi decat prin existenta celor doua state, israelian si palestinian, care impart Orasul Pacii astfel incat Palestina, tara mea, sa poata avea dreptul la auto-determinare, libertate de miscare si acelasi regim democratic in capitala ei, Ierusalimul de Est", a spus domnul Fuad Kokaly.

"In cadrul intrevederii, domnul Liviu Dragnea a dat asigurari ca sustine cooperarea bilaterala dintre cele doua state si chiar doreste sa identifice noi zone de interes comun, avand in vedere relatia indisolubila si de lunga durata pe care cele doua state o impartasesc alaturi de popoarele lor. Domnul Liviu Dragnea a reafirmat inca o data pozitia statului roman in ce priveste conflictul israeliano-palestinian si rezolvarea acestuia pe baza solutiei celor doua state", se arata in comunicatul emis.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri