Victor Ponta: Romania a pierdut in competitia ONU in momentul in care Liviu Dragnea a anuntat ca muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, considera ca Romania a pierdut competitia pentru un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU in momentul in care Liviu Dragnea a anuntat ca tara noastra intentioneaza sa mute Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, scrie Agerpres.

"Faliment istoric pentru politica externa si pentru prestigiul Romaniei in lume! Romania a pierdut competitia pentru un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU! Am pierdut in fata Estoniei - insa am pierdut in totalitate pe mana noastra! Votul final a fost rusinos: 132 de voturi pentru Estonia si 58 pentru Romania! (...) Trebuie sa intelegem faptul ca greselile grave ale catorva politicieni aduc prejudicii colosale Romaniei si romanilor! Poate luam masuri ca asa ceva sa nu se mai repete niciodata! Sau ne multumim sa spunem ca 'Dragnea a fost de vina' si cu asta basta", a scris Ponta vineri pe pagina sa de Facebook.

El a sustinut ca atunci cand Liviu Dragnea a anuntat intentia mutarii Ambasadei Romaniei la Ierusalim am pierdut "imediat" 50 de voturi si cand premierul Viorica Dancila a mers la Washington si a sustinut ideea lui Dragnea am mai pierdut si sprijinul tarilor din Uniunea Europeana.

"Cand Teodor Melescanu a acceptat aceasta decizie politica (desi stia ca este gresita) am pierdut definitiv", a adaugat Ponta.

Estonia si arhipelagul caraibian Saint Vincent si Grenadine au fost alese vineri de Adunarea Generala a Natiunilor Unite pentru a deveni, din ianuarie, membre nepermanente ale Consiliului de Securitate al ONU in perioada 2020-2021, invingandu-si "rivalii", Romania si Salvador.

Citeste si:
Cine deschide lista candidaților desemnați de Pro România, la...
Cine deschide lista...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri