Consilierii generali din Primaria Capitalei urmeaza sa dezbata in sedinta din 26 iulie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un proiect conform caruia pensionarii bucuresteni, ce au pensia mai mica decat salariul minim net pe economie, vor beneficia de un sprijin financiar in valoare de maximum 250 lei pentru achizitionarea unei perechi de ochelari.

Sprijinul financiar va fi acordat o singura data/beneficiar, din bugetul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, scrie Agerpres. De asemenea, Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti va fi imputernicit sa elaboreze regulamentul, in termen de maximum 30 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii.

"Avand in vedere faptul ca in Municipiul Bucuresti exista un numar mare de persoane varstnice care au probleme de vedere, ne propunem sa venim in sprijinul pensionarilor cu pensia mai mica decat salariul minim pe economie (1.162 lei) pentru achizitionarea unei perechi de ochelari. Costul ochelarilor se va deconta de catre Primaria Cpitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, in cuantum de maximum 250 lei net, acordati o singura data", se arata in expunerea de motive, semnata de primarul general, Gabriela Firea.

In raportul de specialitate sunt citate statistici potrivit carora in Municipiul Bucuresti exista aproximativ 200.000 de pensionari cu pensia mai mica decat salariul minim pe economie. "Avand in vedere ca problemele de vedere in randul persoanelor varstnice sunt foarte des intalnite, estimam pentru acest proiect un buget de aproximativ 50.000.000 lei", se mai arata in document.

Sursa foto: docent / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri