Consilierii generali din Primaria Capitalei urmeaza sa dezbata in sedinta din 26 iulie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un proiect conform caruia pensionarii bucuresteni, ce au pensia mai mica decat salariul minim net pe economie, vor beneficia de un sprijin financiar in valoare de maximum 250 lei pentru achizitionarea unei perechi de ochelari.

Sprijinul financiar va fi acordat o singura data/beneficiar, din bugetul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, scrie Agerpres. De asemenea, Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti va fi imputernicit sa elaboreze regulamentul, in termen de maximum 30 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii.

"Avand in vedere faptul ca in Municipiul Bucuresti exista un numar mare de persoane varstnice care au probleme de vedere, ne propunem sa venim in sprijinul pensionarilor cu pensia mai mica decat salariul minim pe economie (1.162 lei) pentru achizitionarea unei perechi de ochelari. Costul ochelarilor se va deconta de catre Primaria Cpitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, in cuantum de maximum 250 lei net, acordati o singura data", se arata in expunerea de motive, semnata de primarul general, Gabriela Firea.

In raportul de specialitate sunt citate statistici potrivit carora in Municipiul Bucuresti exista aproximativ 200.000 de pensionari cu pensia mai mica decat salariul minim pe economie. "Avand in vedere ca problemele de vedere in randul persoanelor varstnice sunt foarte des intalnite, estimam pentru acest proiect un buget de aproximativ 50.000.000 lei", se mai arata in document.

Citeste si:
Taxa hoteliera de 1% pentru unitatile turistice din Bucuresti
Taxa hoteliera de 1% pentru...
Sursa foto: docent / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Firea vrea sa acorde eco-vouchere pentru masini si electrocasnice noi
Setari Cookie-uri