A aparut primul procuror care si-a anuntat candidura la sefia DNA, scrie Digi24. Este vorba despre procurorul anticoruptie Florentina Mirica.

Dupa zile intregi fara niciun candidat, in ultima zi in care procurorii isi pot depune candidatura la selectia organizata de Ministerul Justitiei pentru functia de procuror sef al DNA a aparut primul candidat, Florentina Mirica.

Cine este Florentina Mirica?

Ea instrumenteaza dosarul CNAS, care vizeaza 90 de functionari ai Casei de Asigurari de Sanatate, oameni de afaceri si firme din domeniul ingrijirii la domiciliu. Acestia au fost trimisi in urma cu zece zile in judecata.

De asemenea, ea s-a numarat printre sutele de procurori care, in urma cu doua luni, au semnat o scrisoare deschisa prin care cer respectarea independentei justitiei.

Agerpres Foto

Potrivit jurnalul.ro, cariera procurorului Florentina Mirica este strans legata de fostul sef al DNA, Daniel Morar, dar si de Laura Codruta Kovesi, recent demisa. Norocul in cariera i-a suras Florentinei Mirica pe vremea cand era procuror la parchetul de pe langa Judecatoria Buftea. Atunci, a venit la DNA, unde a vorbit despre anumite informatii pe care le detinea despre prim adjunctul parchetului Buftea, Nelu Carpen. Imediat procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a transferat-o la parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, iar de aici Morar a luat-o in structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie. O data cu revenirea Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA, Florentina Mirica a devenit responsabila cu coruptia in randul magistratilor.

Citeste aici mai multe


Primul candidat pentru sefia DNA - procurorul Florentina Mirica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineata, ca, in opinia sa, nu au existat pana acum candidaturi pentru conducerea DNA pentru ca unii dintre procurori considera ca numirea se va face ca in precedent, in baza unor intelegeri politice, uneori, si, de asemenea, ei cunosc foarte bine realitatea de la DNA, unde este nevoie de multa munca pentru a pune Directia in parametrii constitutionali, pentru a o face sa functioneze normal si sa le redea increderea romanilor in acesta institutie. Toader s-a declarat din nou convins ca luni vor fi depuse candidaturi pentru postul de procuroru-sef al DNA.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ieri ca nu a fost depus inca niciun dosar pentru functia de procuror sef al DNA, insa el crede ca luni se vor inregistra mai multe candidaturi.

Functia de procuror sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata de la sefia DNA printr-un decret emis pe 9 iulie de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

Potrivit unui anunt postat anterior pe site-ul MJ, selectia pentru propunerea in functia vacanta de procuror-sef al DNA se va desfasura in perioada 9 - 30 iulie 2018.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri