Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a lui Oliver-Felix Banila, scrie Ziare.com.

Numirea este valabila pentru o perioada de 3 ani, anunta Administratia Prezidentiala.

Pe data de 5 iunie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat pozitiv propunerea ministrului Justitiei de numire a procurorului Felix Banila la conducerea DIICOT.

Felix Banila, in varsta de 46 de ani, este procuror la Parchetul Tribunalului Bacau. In perioada 2010 - 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacau. In 2016, Banila a candidat pentru un post in CSM, fara succes.

Conform legii, procurorul-sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul consultativ al CSM. Numirea se face pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Citeste si:
Patriarhul Daniel blocheaza depesedizarea dorita de Iohannis
Patriarhul Daniel blocheaza...

Coicidenta sau nu, Iohannis a semnat decretul in ziua in care la sefia DNA si-a depus candidatura Florentina Mirica, un procuror cu greutate din Directie, despre care se spune ca ar fi apropiata de Laura Codruta Kovesi.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Un medic vrea sa devina brancardier pentru castiga un salariu mai mare
Setari Cookie-uri