Copiii politicienilor au parte de un start lansat in cariera profesionala. Romania are mai putini medici ca in 1990. Citeste in continuare cele mai importante titluri din presa de astazi, 27 iulie.

Fiii si fiicele politicienilor, angajati pe posturi bune la stat. “E copil, e firesc sa il ajut”. Copiii politicienilor se bucura de succes inca de la primul pas in cariera profesionala. Cei mai multi sunt in institutii de stat.

Parlamentarii sau ministrii spun cu nonsalanţa ca nu fac altceva decat sa-i ajute sa isi gaseasca un rost in viata, ca orice parinte. Dupa ce a lucrat la firma tatalului, fiul Vioricai Dancila este consilier la Curtea de Conturi, iar fata fostului ministru al Justitiei, Florin Iordache, lucreaza la Banca Nationala. Si nu sunt singurele exemple. Intrebati ce-i recomanda pentru aceste posturi, parintii raspund sincer sustinerea politica. Mai multe despre acest subiect pe stirileprotv.ro

Romania are mai putini medici decat in 1990. Ce spune ministrul Sorina Pintea. Cele mai recente cifre arata ca in urma cu doi ani Romania avea 35.000 de medici. Asadar, sunt cu 3.000 mai putini fata de anii 90. Multi au inceput sa plece dupa ce Romania a aderat la Uniunea Europeana. Intre 2007 si 2016 si-au anuntat intentia de a pleca din tara 43.500 de medici. Cei mai multi sunt in Germania. Romania se afla pe ultimele locuri in Europa la numarul de medici. Avem 2,5 medici la o mie de locuitori, fata de media europeana de 3,4 medici la mia de locuitori. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca medicii pleaca din tara din cauza salariilor mici si a lipsei dotarilor, potrivit Digi24.

Ministrul Apararii din Grecia sustine ca una din cauzele incendiilor este construirea ilegala a imobilelor. Panos Kammenos a declarat ca una din cauzele incendiilor violente este construirea ilegala a imobilelor, scrie BBC, conform Adevarul. El spune ca oamenii au construit case in zonele impadurite, ceea ce este ilegal si, drept urmare, caile de evacuare au fost blocate.

"Aceasta este o crima a trecutului. Coasta Atenei, toate aceste proprietati, majoritatea nu au aprobare de construire si au ocupat coasta”, a afirmat Kammenos.

Actiunile Facebook au scazut pentru doua zile la rand

Facebook, cea mai mare scadere din ultimii sase ani. Bursa de la New York a inchis mixt sesiunea de joi, tranzactiile fiind dominate de prabusirea actiunilor Facebook cu 18,96%, inregistrand in doua zile cea mai mare scadere din ultimii sase ani.

Actiunile Facebook au scazut si vineri dupa ce gigantul american a avertizat ca unele costuri asociate cu protectia datelor cu caracter personal si o diminuare a veniturilor sale din publicitate ar comprima marjele de profit pentru cel putin urmatorii doi ani.

Romania TV a fost amendata de CNA pentru fake news-ul cu „miile de oameni care vin la Guvern cu bate, furci si topoare“. Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a amendat Romania TV pentru modul in care a reflectat protestele din 12 mai, cand postul a anuntat ca „mii de oameni vin la Guvern cu furci, bate si topoare“. Dupa trei runde de vot si trei propuneri, CNA a decis sa amendeze cu 15.000 de lei Romania TV pentru un fake news si o reclama mascata la sampon. Sanctiunea a fost propusa de Radu Herjeu, in timp ce Dorina Rusu, care s-a autosesizat in acest caz, si Florin Gabrea au votat pentru amenda maxima, de 200.000 de lei, conform Adevarul.

Sursa foto: Facebook / Victor Dancila

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri