Guvernul va stabili, in sedinta de joi, ca 16 si 17 august vor fi zile nelucratoare pentru angajatii din sectorul public, a anuntat premierul Viorica Dancila, potrivit Agerpres.

"Avem astazi o veste buna si pentru angajatii din sectorul public. Vor avea o mica vacanta, in a doua parte a lunii august. Pentru ca ziua de 15 august - Adormirea Maicii Domnului - este zi libera, stabilim ca si 16 si 17 august sa fie zile nelucratoare, pentru a oferi, astfel, romanilor cateva zile de odihna", a spus Dancila la inceputul sedintei.

Potrivit sefei Guvernului, vor face exceptie locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta, precum si magistratii si personalul din instantele judecatoresti, care sunt implicati in solutionarea proceselor cu termen in zilele de 16 si 17 august.

Zile libere in 2018

In 2018, urmatoarele zile libere sunt: 30 noiembrie - Sfantul Andrei, 1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei
25 decembrie si 26 decembrie - Craciunul.

Anul acesta au fost 12 zile libere: 1 ianuarie, 2 ianuarie - Anul Nou, 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane
8 aprilie 2018 (duminica), 9 aprilie (luni) - Pastele, 1 mai - Ziua Muncii, 27 mai (duminica), 28 mai (luni) - Rusalii
1 iunie - Ziua Copilului si 15 august - Adormirea Maicii Domnului.

Citeste si:
Traian Basescu: Afara PSD! Sa vina PNL!
Traian Basescu: Afara PSD! Sa...

Destinatii pentru minivacanta de Sfanta Maria

Adesea, in weekenduri sau minivacante, cum sunt numite weekendurile prelungite, romanii aleg sa mearga pe litoralul romanesc sau in statiuni montane. La mare, printre cele mai cautate statiuni sunt Mamaia, Mamaia Nord si Vama Veche. Unii romani prefera, insa, plajele din afara tarii. La munte, turistii aleg ca destinatie statiunile de pe Valea Prahovei sau locuri mai putin vizitate.

Totodata, minivacanta de Sfanta Maria va sufoca drumurile care duc spre mare si munte. De o buna perioada de timp a devenit un adevarat ritual petrecerea mai multor ore in trafic, atat la plecare, cat si la intoarcere.

Ziua Marinei Romane

Ziua Marinei Romane este o sarbatoare civila si militara, cu ocazia careia autoritatile publice si celelalte institutii ale statului organizeaza diferite programe. Incepand din anul 2009, ziua de 15 august a fost declarata sarbatoare nationala.

La Constanta, pe 15 august, evenimentul este organizat de Fortele Navale Romane, fiind prezentate, de obicei, exercitii pe mare si jocuri marinaresti. Este de asteptat ca multi bugetari sa mearga sa petreaca mini vacanta de Sfanta Maria pe malul marii si sa asiste la Ziua Marinei.

Citeste si:
Dancila: PSD va merge inainte cu guvernarea
Viorica Dancila: PSD va merge...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Amenzile pentru apeluri false la 112 cresc de 5 ori la 5.000 lei