Politistii vor propune clasarea dosarului care il priveste pe soferul autoturismului, inmatriculat in Suedia, cu numarul anti-PSD si vor preda autoritatilor suedeze placutele de inmatriculare "cu continut obscen". IGPR recunoaste ca Directia Rutiera a interpretat ”eronat” Conventia de la Viena si anunta ca seful Politiei a ”declansat verificari”, a anuntat vineri Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, intr-un comunicat citat de Agerpres.

De asemenea, politistii romani urmeaza sa le predea autoritatilor suedeze placutele de inmatriculare personalizate.

"In conformitate cu ultimele precizari primite pe canalele de cooperare politieneasca internationala, Politia Romana va preda autoritatilor suedeze numerele de inmatriculare personalizate, cu continut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, intrucat acestea au fost retrase de catre emitent. (...) In ceea ce priveste dosarul penal instrumentat in prezent, in cursul zilei de astazi, Brigada de Politie Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti va propune unitatii de parchet competente solutia de clasare a cauzei", se precizeaza in comunicatul transmis.

Conform aceleiasi surse, cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de inmatriculare permanente.

"Referitor la modul eronat in care Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a realizat argumentarea juridica privind aplicabilitatea, in acest caz, a Conventiei de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Politiei Romane a dispus deja declansarea unor verificari, la finalul carora vor fi luate masurile legale care se impun si vor fi aduse, de indata, la cunostinta opiniei publice", se precizeaza in comunicatul citat.

Luni, Brigada Rutiera a anuntat ca lui Razvan Stefanescu i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de "conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania", fapta prevazuta de art. 334, alin. (4) din Codul penal.

Barbatul, in varsta de 45 de ani, care lucreaza ca sofer in Suedia, a ramas si fara permis.

Seful Politiei Romane, Ioan Buda, sustinea miercuri ca soferul a intrat in Romania legal din punct de vedere al actelor privind placutele de inmatriculare, dar imoral.

"A intrat in tara legal din punct de vedere al placutelor de inmatriculare, din punctul meu de vedere ilegal (...), imoral sa spun asa, pentru ca avea acea sintagma pe placutele de inmatriculare, vulgara, dar asta e alta problema, care nu tine de... Poseda documente de calatorie", a spus Buda.

Seful IGPR a precizat ca autoritatile suedeze au informat Politia Romana despre faptul ca placutele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei, dar Ambasada Suediei la Bucuresti a anuntat ca numerele inmatriculate pe teritoriul Suediei sunt valabile in Uniunea Europeana.

Sursa foto: G4Media

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri