Romanii din diaspora se pregatesc de protestul din 10 august si au luat cu asalt autostrazile europene, in drum spre casa, dupa ce in weekend cozile de masini la vami se intindeau pe o distanta de 10 kilometri. "Diaspora vine la Bucuresti" este mesajul care s-a viralizat in scurt timp pe retelele de socializare, alaturi de mai multe imagini publicate pe Facebook.

Mai multe imagini publicate pe retelele de socializare ii arata pe romani, in masini, fluturand steagul Romaniei, in timp ce vin spre casa.

Iata cateva imagini din Portul Dover, Marea Britanie, unde s-au fotografiat cativa romani care au plecat impreuna din Anglia, marti dimineata.

"Cu fiecare km mai aproape si mai multi, va asteptam pe toti sa va alaturati noua, sa incercam sa facem o schimbare in viitorul nostru al tuturor. Deja ne simtim in Romania", a scris pe Facebook Mario Mocan, un roman stabilit in Londra.

„Coloana de masini care a pornit azi-dimineata din Anglia s-a pus in miscare. Pe drum li se vor alatura si altii. M-am uitat la previziunile meteorologice, e vreme perfecta de protestat in strada, vor fi 30-31 de grade vineri si sambata, 16 grade noaptea. Ma intrebam daca n-ar fi mai bine sa punem niste corturi si sa ramanem peste noapte, daca suntem mai multi, n-au cum sa mai aresteze corturile.”, a scris o alta romanca pe Facebook, postand mai multe imagini cu coloana de autoturisme.

Peste 120.000 de persoane au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac II in weekend, majoritatea fiind inregistrate la intrarea in tara, unde coloanele de masini de pe autostrada pan-europeana au ajuns la zece kilometri. Cele mai multe dintre persoanele care au venit in Romania sunt muncitori romani stabiliti in tari europene, care afirma ca s-au intors acasa fie pentru a petrece vacanta, fie pentru protestul anuntat de romanii din diaspora in 10 august, in Piata Victoriei, scrie Digi24.

Sambata si duminica, persoanele care au ales sa intre in tara prin PTF Nadlac II, pe autostrada pan-europeana, au asteptat pana la trei ore controlul documentelor, din cauza ca pe cele doua benzi ale soselei de mare viteza se formasera coloane de aproape zece kilometri, pe teritoriul Ungariei.

Politistii de frontiera au lucrat la capacitatea maxima a infrastructurii, folosind sapte-opt artere doar pe sensul de intrare, insa cu toate acestea timpii de asteptare au fost foarte mari.

Reprezentantii Politiei de Frontiera Arad au declarat, luni, pentru News.ro, ca aproximativ 121.000 de persoane au tranzitat cel mai mare punct de control de la granita cu Ungaria, Nadlac II, peste 70.000 fiind pe sensul de intrare in Romania.

Cifrele sunt duble fata de un weekend din luna iunie, iar dintre cei care au venit in tara, cei mai multi sunt muncitori romani care lucreaza in tari europene. Ei le-au declarat jurnalistilor ca au venit atat pentru a-si petrece concediul alaturi de familii, cat si pentru a participa la protestul diasporei, din 10 august. Unii spun insa ca au venit doar pentru protest.

Sursa foto: Facebook/Mario Mocan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri