Zeci de persoane, majoritatea din Oradea, i-au asteptat in vama Bors pe primii romani care au venit in mod organizat, in coloane de masini, in tara pentru mitingul de vineri, din Bucuresti, scrie Digi24.

Oradenii, unii cu pancarte sau cu tricouri cu #rezist sau #FaraPenali, i-au asteptat in vama Bors pe romanii din Diaspora si i-au aplaudat. La randul lor, soferii claxonau atunci cand treceau pe langa ei.

De asemenea, unii dintre romanii veniti pentru protestul din 10 august, de la Bucuresti, au oprit si au stat de vorba cu cei care ii asteptau.

„Vrem o tara ca afara, democratie reala in Romania, pe care inca nu o vedem. Vrem sa vedem un protest pasnic, nu venim cu violente. Ati vazut ca ne-au verificat. Nu suntem organizatii paramilitare cum se minte pe la anumite posturi. Vrem sa ridicam tara sa fie alaturi de noi, ca nu suntem singurii nemultumiti”, a declarat un roman venit din Marea Britanie.

El a mai spus ca in prima zi spera sa vina un milion de oameni, iar sambata sa fie atins numarul de un milion de romani la Guvern.

„Pentru ce trebuie sa facem (drumul, n.red.) a fost o plimbare in parc”, a adaugat un alt roman.

Cu doua zile inainte de mitingul diasporei, nimeni nu-si asuma protestul de vineri, din fata Guvernului. Mai multi reprezentanti ai romanilor care traiesc in afara au stat azi fata in fata cu angajatii Primariei Capitalei, dar la final nu s-a semnat niciun protocol. Ceea ce inseamna ca fiecare participant la miting este responsabil de actiunile sale.

Reprezentantii ONG-urilor spun ca ii vor mobiliza, dar nu isi asuma raspunderea pentru faptele lor. Dupa intalnirea de astazi, Municipalitatea a confirmat ca nimeni nu se ocupa de organizarea protestului.

Sursa foto: Facebook/Mario Mocan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri