Taximetristul turistilor israelieni agresati de jandarmi: Turistii au fost batuti in masina cu pumnii si bastoanele fara niciun motiv

Valeriu Ionut Radulescu, taximetristul turistilor israelieni care sustin ca au fost agresati de jandarmi la protestul de vineri al Diasporei, s-a prezentat joi la Parchetul Militar Bucuresti pentru a depune o plangere penala, declarand ca turistii au fost batuti in masina cu pumnii si bastoanele fara niciun motiv, noteaza Agerpres.

El a relatat ca jandarmii au oprit masina in care se aflau patru turisti israelieni si au inceput sa-i loveasca fara niciun motiv cu pumnii si bastoanele.

"Sunt taximetristul batut cu turistii israelieni in masina. Am plecat de la un hotel din Bucuresti, ma duceam spre un club si ne-au oprit jandarmii si au inceput sa ne bata. La intersectia Ion Mihalache cu Banu Manta. Fara niciun motiv. Nu am apucat sa reactionam, absolut deloc. Nu aveau nicio legatura (turistii, n.r.) cu manifestatia. Nu ne-au dat nicio explicatie. Ne-au oprit si ne-au dat bataie. Turistii au fost foarte mult batuti in masina, nu in afara masinii. Cu pumnii, cu bastoanele. Ei strigau: Sunt turist!'; eu: 'Sunt taximetrist!'. Nu am facut nimic si tot ne bateau. Era sa ma loveasca in fata la volan si am pus mana si cred ca mi-au rupt mana", le-a spus taximetristul jurnalistilor.

Barbatul de 30 de ani a precizat ca el si cetatenii israelieni au fost lasati sa plece, dupa ce jandarmii si-au dat seama ca au gresit.

"Ne-au tras afara din masina, ne-au incatusat, ne-au batut si incatusati si, dupa ce si-au dat seama ca au gresit, ne-au lasat in pace si, dupa 2-3-5 minute, am plecat. M-au controlat in masina, nu au gasit absolut nimic, mi-au cerut buletinul, au facut poza la buletin, turistii erau... unul a fost batut cu mine, doi dintre barbati au fugit si in dreapta mea a fost o femeie (...) Am oprit masina in fata lor pentru ca nu mai aveam pe unde sa trec si, la un moment dat, 30-50 fugeau spre mine (...) Ne-au descatusat si ne-au dat drumul. Eu am plecat cu taxiul la un hotel si acolo am solicitat Politia si Salvarea, de unde am fost transportat la Spitalul Municipal. Am fractura la antebrat. 42 de zile trebuie sa stau cu mana in ghips, timp in care nu pot sa fac nimic", a adaugat el.

Citeste si:
Taximetriștii din Târgu Mureș oferă transport gratuit medicilor
Taximetriștii din Târgu Mureș...

Procurorii militari au deschis un dosar penal, in care s-a inceput urmarirea penala in rem pentru savarsirea infractiunilor de purtare abuziva, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu, in legatura cu modul de interventie al jandarmilor in timpul protestului de vineri din Piata Victoriei.

Pana in prezent, au fost depuse peste 200 de plangeri penale de catre persoanele ranite la protest.

Ambasada Statului Israel a anuntat luni ca patru turisti israelieni au fost batuti de fortele de ordine vineri seara si a aratat ca turistii israelieni au fost batuti de fortele de ordine, in ciuda faptului ca au aratat pasapoartele straine si au explicat ca nu au de-a face cu evenimentele in curs.

Citeste si:
Black Friday la Ryanair: noi oferte de sărbători
Black Friday la Ryanair: noi...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri