Interventia haotica si potential ilegala a Jandarmeriei la protestul de vineri seara din Bucuresti a creat si un incident diplomatic grav: patru turisti israelieni au fost smulsi de fortele de ordine din taxiul in care se aflau si au fost ulterior loviti. Ambasada Israelului la Bucuresti anunta ca vor fi depuse plangeri penale.

"Avand in vedere dovezile pe care le avem in acest moment, se pare ca turisti israelieni nevinovati s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, in timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, catre un restaurant din Bucuresti.

Au fost opriti, trasi afara din masina si, in ciuda faptului ca au aratat pasapoartele straine si au explicat ca nu au nimic de a face cu evenimentele in curs, au fost batuti de catre fortele de ordine.", se arata intr-un mesaj al Ambasadei Israelului la Bucuresti.

"Consideram acest incident ca fiind inaccepatbil si extrem de serios. Turistii israelieni care au avut de suferit de pe urma interventiei brutale vor depune plangere penala impotriva agresorilor", transmite reprezentanta diplomatica.

Dupa incident, unul dintre turisti a si povestit, pentru un post de televiziune israelian, socul prin care a trecut atunci cand jandarmii romani nu au tinut cont de faptul ca erau tursiti straini, neimplicati in vreun conflict politic de la Bucuresti.

Astfel, Avi Sadeh a povestit cum a fost dat cu forta jos din taxiul cu care mergea, alaturi de alti trei israelieni. In pofida faptului ca si-au aratat pasapoartele, au fost loviti de jandarmi, acuza ei, informatie confirmata, luni si de Ambasada Israelului in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri