Din numarul total de turisti veniti din Israel, aproape 4.000 isi vor petrece vacanta la Sibiu, scrie News.ro.

“Pentru acest an, inregistram o usoara crestere. Anul trecut am adus in Romania circa 35.000 de turisti israelieni. Consider ca imbunatatirile pe care Romania ar trebui sa le aduca sunt pe partea de promovare si de transport aerian", a declarat directorul comercial al Meshek Wings, Meidan Butnaru, intr-un comunicat.

El a aratat ca tourpoeratorul ia in calcul toate posibilitatile de a se dezvolta in continuare pe piata turistica romaneasca.
Butnaru a precizat ca litoralul romanesc a inregistrat in acest an un mare succes pe piata israeliana, primul grup sosind pe 27 mai, cu un grad de ocupare al zborului de 97%. O parte dintre turisti au ales statiunile Neptun si Mamaia de pe litoralul romanesc, unde vor ajunge grupuri pana in prima parte a lunii septembrie.

Urmatorul grup va sosi in Romania luni. Butnaru a adus pana in prezent, din pozitia actuala de director comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings, peste 100.000 de turisti israelieni in Romania, potrivit comunicatului transmis duminica.

Astfel, dupa ce in 2014 a lansat curse charter catre Constanta si Bucuresti, pentru iulie 2016 pregateste curse charter Tel Aviv - Oradea, dar si pachete turistice pentru Sibiu. Oradea a fost vizitata de un prim grup cu peste 140 de israelieni in luna aprilie.

Citeste si:

Cursele pentru Constanta incep in luna iunie, perioada in care sunt estimati 600 de turisti israelieni pe litoralul romanesc.

De asemenea, turistii israelieni vor fi transferati din Bucuresti pe Valea Prahovei si la Sibiu, in cadrul unor circuite care vor dura 7 zile. Daca in 2014 si 2015 acestia doar au vizitat Sibiul, acum vor fi si cazati in fosta Capitala culturala a Europei.

"Cele mai multe zboruri vor fi operate pe Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni in perioada mai - octombrie. In ultimii doi ani, circuitele includeau Valea Prahovei si Bucuresti, la care am adaugat si Sibiul pentru acest an. Estimez pentru 2016 minim 3.800 de turisti israelieni care vor alege ca destinatie si Sibiul", a adaugat directorul comercial.

Butnaru s-a nascut intr-o familie de origine romana din Bacau, ulterior stabilita in Israel in anii '60, dar ai carei membri au pastrat traditia romaneasca. Lucreaza de peste 13 ani in domeniul turismului, al aviatiei si in cadrul invatamantului universitar, ca profesor de turism si aviatie comerciala, avand mai multe pozitii in diferite firme de turism din Israel.