Transilvania moderna si sustenabila: cum optimizeaza city managerii orasele pentru locuitorii din regiune

Viitorul Transilvaniei se anunta a fi unul inteligent, eficient si prietenos cu mediul. Regiunea se afla in continua dezvoltare si transformare, iar administratiile locale sunt in plin proces de optimizare a oraselor, astfel incat locuitorii lor sa beneficieze de inovatie pe toate planurile.

Exista o serie de probleme cu care se confrunta numeroase orase din intreaga tara, de la infrastructura urbana imbatranita la cresterea poluarii si lipsa posibilitatilor de dezvoltare, cauzata de dependenta administratiilor locale de bugetele centrale. Aceste aspecte pot fi imbunatatite, iar orasele mari din Transilvania au inceput deja implementarea unor programe menite sa le transforme in adevarate smart cities.

Imbunatatirea mobilitatii si a infrastructurii urbane

Transporturile public si comercial pot influenta considerabil dezvoltarea unui oras daca sunt eficiente si nepoluante. Inlocuirea autovehiculelor destinate transportului public cu unele electrice si incurajarea mijloacelor alternative nu doar ca pot fluidiza traficul, dar isi dovedesc utilitatea si in ceea ce priveste protectia mediului si folosirea energiilor regenerabile, asa cum este curentul electric.

Un alt aspect al acestei imbunatatiri este gestionarea eficienta a parcarilor prin asigurarea unei logistici superioare si prin planificarea inteligenta cu acces facil si instrumente de plata moderne.

De asemenea, folosirea tehnologiei si integrarea proceselor pentru a interconecta dotarile de infrastructura duc la eficienta si sustenabilitate mai buna intr-un oras.

Citeste si:
Alegeri locale 2020: o comună are 96 de alegători și un candiat unic
Alegeri locale 2020: 96 de...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

In ceea ce priveste planificarea urbana si turismul, orasele din Transilvania se axeaza tot mai mult pe organizarea spatiala si temporala, dar si pe e-Turism, prin informarea si interactiunea directa cu turistii, imbunatatirea serviciilor si promovarea zonelor turistice.

Sustinerea proiectelor inovatoare de afaceri si dezvoltarea sectorului business

Bineinteles ca ramura de comert se dezvolta automat prin imbunatatirea infrastructurii, fluidizarea traficului si facilitarea serviciilor de parcare, insa orasele mari din Transilvania, printre care se numara Cluj, Sibiu, Alba Iulia, Brasov sau Hunedoara beneficiaza si de sustinerea autoritatilor in ceea ce priveste dezvoltarea afacerilor noi.

De altfel, implicarea autoritatilor locale in planificarea si organizarea unor evenimente dedicate progresului din mediul de afaceri, asa cum este Transylvania Awards are rolul de a sustine proiecte de business aflate la inceput de drum, inovatii si colaborari intre administratiile locale si aceste afaceri.

Eficientizarea si modernizarea utilitatilor publice

Utilizarea resurselor regenerabile de energie este doar una dintre masurile adoptate in acest sens. Pe langa aceasta, se implementeaza deja automatizarea iluminatului public, a retelelor de comunicatii, dar si a infrastructurii pentru utilitati precum apa, apa menajera, gazele sau deseurile menajere, astfel incat eficienta energetica sa creasca apreciabil.

Citeste si:
Timbrul de centru, tot mai aproape de implementare in Bucuresti
City managerul Capitalei: Am...

De asemenea, autoritatile din regiune au in plan sau in curs de implementare dezvoltarea unor unitati si a unor platforme de achizitie, stocare si prelucrare a informatiilor, dar si conceperea unor aplicatii de gestiune imbunatatite. Toate acestea au drept scop atat eficientizarea costurilor, cat si reducerea actiunii nocive asupra mediului, respectiv descresterea birocratiei si optimizarea proceselor pentru locuitori.

Investirea in educatie, sanatate si siguranta cetatenilor

Imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor este o prioritate pentru city managerii din Transilvania. De aceea, acestia investesc pentru a facilita interactiunea cetatenilor cu administratia locala si pentru a creste calitatea vietii din regiune. Acest lucru se va simti si la nivelul sigurantei cetatenilor, care vor avea parte de mai multa transparenta in relatia cu autoritatile

Prin automatizare si digitalizare, costurile administrative vor avea scaderi destul de mari. Banii ramasi se vor alatura sumelor deja alocate pentru dezvoltarea sistemelor de sanatate si de educatie.

Viitorul suna promitator pentru Transilvania. Orasele inteligente, eficiente si prietenoase cu mediul, gandite si optimizate pentru locuitorii lor, vor ajuta regiunea sa se dezvolte cuantificabil in urmatorii ani.

Citeste si:
Situație ciudată: o stradă din Târgu Jiu are numele scris greșit de...
Locuitorii unui oraș ar...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri