Ovidiu Șandor, dezvoltatorul complexului ISHO din Timișoara, cu peste 1.000 de apartamente și 50.000 mp de birouri, afirmă că lucrările de construcție în cadrul acestuia se desfășoară conform graficului, dar cum, de regulă, lucrează în paralel cu două proiecte, compania sa, Mulberry Development se află, în prezent, în căutarea unor noi terenuri de cel puțin 10.000 mp sau 20.000 mp, în alte orașe regionale unde "există o cerere clară de birouri sau hoteluri".

"Continuăm dezvoltarea proiectului ISHO din Timișoara așa cum am planificat. La finalul anului trecut am dat în folosință a doua etapă de birouri, iar etapa a treia este în plină construcție, cu finalizare în ultimul trimestu al acestui an. Cu aceasta, componenta de birouri va fi complet finalizată. Am demarat la finele anului trecut și construcția hotelului Radisson Blu pe care îl facem în cadrul ansamblului, a cărui deschidere este planificată în toamna lui 2021", a declarat Ovidiu Șandor (foto).

El adaugă că Mulberry Development lucrează, de asemenea, și la componenta rezidențială, unde livrează, în prezent, apartamentele din prima clădire finalizată și pregătește două noi clădiri de câte 20 de etaje până la finele anului. "Între timp se dezvoltă partea de servicii aferente: restaurante, cafenele, bănci și suntem pe punctul de a semna cu un operator de săli de sport. Treptat se conturează acest cartier pe care noi l-am imaginat de la început și cred că în următoarele 12 luni progresul va fi foarte vizibil".

Însă, "de obicei, noi lucrăm în paralel cu două proiecte, în sensul că unul se află în construcție, așa cum este acum ISHO, dar începem să setăm și următorul proiect, prin găsirea terenului, achiziția, obținerea avizelor și autorizațiilor, finanțarea, astfel încât, când vom termina proiectul curent să putem da startul imediat lucrărilor de construcție la cel nou. Căutăm terenuri de la 10.000 mp sau 20.000 mp în sus, în alte orașe regionale unde există o cerere clară de birouri sau hoteluri", a mai spus Ovidiu Șandor.

Întrebat de o posibilă destinație, antreprenorul timișoarean a afirmat că "evident, Clujul este pe lista noastră, fiind un oraș cu o dezvoltare foarte dinamică. Iașiul se mișcă articulat în ultima vreme, dar cred că interesante sunt și unele orașe puțin mai mici din Transilvania, precum Sibiu sau Oradea".

Nu avem intenția să vindem, în prezent, partea de birouri sau cea de hotel din ISHO. Au existat tatonări dar, deocamdată, noi nu avem interesul să vindem.

La jumătatea anului trecut, Ovidiu Șandor și NEPI Rockcastle au vândut cel mai important pol de business din Cluj-Napoca, The Office, către Dedeman, companie controlată de frații Pavăl, ceea ce a întărit ideea că orașele secundare oferă oportunități de business reale.

"Cred că pentru România este foarte important ca și pe piața imobiliară să începem să avem jucători din țară, antreprenori precum frații Pavăl, care cred că sunt un exemplu fantastic pentru mediul de afaceri din România. Însă, eu sper să apară și alți jucători locali, precum fondurile de pensii sau ale băncilor comericale", a mai spus Ovidiu Șandor.

În opinia sa, "este o direcție care trebuie să se întâmple în curând, astfel încât, România să nu mai depindă doar de marii jucători internaționali. Nu-i nimic greșit cu aceștia, dar cred că este foarte sănătos pe piață să avem și genul de jucători care se uită la investițiile din România pe un termen mult mai lung și în niciun caz cu vreo abordare speculativă. În general, acest tip de investiții poate să aducă un plus de stabilitate în momentele în care alți jucători se pot speria și vor să iasă din piețe pe care le percep cu un risc mai ridicat, cum ar putea să fie situația României", a conchis fondatorul Mulberry Development.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri