Un protestatar din judetul Teleorman ar fi murit in urma unor probleme grave de sanatate, la o saptamana dupa ce a fost gazat in Piata Victoriei. Potrivit medicilor, teleormaneanul de 62 de ani a fost rapus de o hemoragie digestiva superioara. Directorul Spitalului Judetean din Alexandria a declarat ca momentan nu se poate face o conexiune directa intre problemele de sanatate care au dus la moartea omului si gazarea din Piata Victoriei, dar ca nimic nu este exclus. Later edit: A fost deschis dosar penal.

Later edit 13:45 - Departamentul pentru Situatii de Urgenta a oferit precizari cu privire la Gazea Ilie, barbatul care a decedat in cursul noptii de 19 catre 20 august 2018 la Spitalul din Alexandria. Potrivit informatiilor oferite, pacientul s-a prezentat la una dintre ambulantele SMURD aflate la fata locului, acuzand sangerare la nivelul nasului. In urma acordarii primului ajutor, barbatului i s-a propus transportul la spital, dar acesta a refuzat.

"In urma informatiilor continute in documentele de la interventia echipajelor medicale de urgenta si prim ajutor calificat din Piata Victoriei in noaptea de 10 august 2018, s-a constatat ca pacientul s-a prezentat la una dintre ambulantele SMURD aflate la fata locului, acuzand Epistaxis (sangerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgenta ca suferea de boli cronice, precum hipertensiune arteriala, iar la momentul examenului clinic, pacientul era constient, cooperant, cu tensiunea arteriala marita (161/126), si oxigenare in limite normale (97%).

In urma acordarii primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzandu-l sub semnatura", potrivit unei postari pe Facebook.

Later edit 13:00 - Politistii din Teleorman au fost sesizati de reprezentantii spitalului din Alexandria cu privire la moartea unui barbat de 62 de ani, care s-a simtit rau in urma protestului din 10 august din Capitala.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Teleorman, Teodora Dragole, a declarat ca politistii au fost sesizati de reprezentantii spitalului din Alexandria.

Anchetatorii au dispus efectuarea unei necropsii pentru a se stabili cauza decesului.

"Un barbat in varsta de 62 de ani, din Turnu Magurele, ar fi decedat in noaptea de 19 spre 20 august. In aceasta (luni- n.red.) dimineata, colegii nostri au deschis un dosar penal. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se stabili cauza decesului. Cercetarile se efectueaza sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Alexandria", a declarat reprezentantul Politiei, potrivit Ziare.com.

La randul sau, directorul medical al Spitalului Alexandria, Valentina Roibu, a spus ca reprezentantii unitatii medicale au solicitat deschiderea unei anchete pentru a nu exista vreo suspiciune.

"Am solicitat Serviciul de Medicina Legala si Politia pentru a ridica orice suspiciune, sa vedem ce a fost. Nu am avut de la apartinatori nicio solicitare, iar apartinatorii nu ne-au declarat noua nimic", a relatat reprezentantul spitalului.

Ea a adaugat ca starea pacientului era una degradata.

"Pacientul s-a prezentat la camera de garda a Spitalului Turnu Magurele, de acolo, cu varsaturi, cu sangerare, cu melena hematemeza, a fost trimis catre spitalul nostru. A fost internat in Serviciul de Terapie Intensiva, unde i s-au facut toate cele, cu tratament maximal, respectand tot protocolul.

In data de 19, a prezentat stop cardio-respirator, care nu a raspuns la manevrele de resuscitare si s-a declarat decesul. Pacientul era intr-o stare destul de critica", a mai spus Valentina Roibu.

Anuntul cu privire la moartea protestatarului a fost facut de jurnalistul Alexandru Cautis, intr-o postare pe Facebook. De asemenea, si directorul Spitalului Judetean din Alexandria a avut o reactie pe acest subiect, in care a anuntat ca nimic nu este exclus.

”Exclusiv! Un protestatar mort in urma incidentelor din Piata Victoriei
Un batran de 62 de ani a decedat la o saptamana dupa ce a lesinat in urma actiunii cu gaze lacrimogene. Pe 10 august, la mitingul din Piata Victoriei, in jurul orei 20, acesta a avut o puternica hemoragie nazala si bucala. A primit ingrijiri medicale si a plecat acasa. A doua zi s-a simtit foarte rau si a mers la spital. Ironia sortii face ca acest batran sa fie din Turnu Magurele, decesul inregistrandu-se la spitalul din Alexandria. Revin cu alte detalii”, a scris Alexandru Cautis pe Facebook.

Intr-o interventie telefonica in cadrul Stirilor B1 TV, Alexandru Cautis a tinut sa sublinieze ca nu se stie cu exactitate daca barbatul a murit din cauza gazelor inhalate in Piata Victoriei.

”Vreau sa imi mentin rezerva in privinta cauzelor care au dus la moartea respectivului domn. La ora actuala nu stim 100% daca a murit din cauza atacului cu gaze, dar un lucru ne indruma spre aceasta ipoteza, anume faptul ca domnul respectiv a lesinat in urma actiunii cu gaze din Piata Victoriei, a avut o hemoragie nazala si bucala destul de puternica, a fost dus la echipajele SMURD pe 10 august dupa aceasta hemoragie, si-a revenit putin si a hotarat sa plece acasa. A doua zi s-a simtit foarte rau si a mers la spital. Astazi am aflat de decesul domniei sale. Pana la aceasta ora, acestea sunt informatiile pe care le am. Am considerat ca se impune sa dau aceasta informatie in forma aceasta neverificata, in stadiul incipient in care o aveam, pentru ca este posibil sa se incerce o musamalizare a cazului, avand in vedere ca decesul s-a inregistrat la spitalul din Alexandria”, a declarat Alexandru Cautis, intr-o interventie pentru B1 TV.

Citeste si:

    Directorul Spitalului Judetean din Alexandria: Se va face examenul medico-legal si se va clarifica

    Potrivit realitateadeteleorman.net, directorul Spitalului Judetean din Alexandria, Alexandru Dobre, a declarat ca momentan nu se poate face o conexiune directa intre problemele de sanatate care au dus la moartea omului si gazarea din Piata Victoriei, dar ca nimic nu este exclus: „Vom face un comunicat de presa si o sa cerem un examen medico-legal. Am dat deja catre politie, avand in vedere toate suspiciunile care sunt. Cam atat am sa va spun in momentul de fata. A fost internat cu hemoragie digestiva si s-a internat pe data de 15, dar inteleg ca a venit prin transfer, dar nu a fost internat la Turnu. Probabil doar a fost vazut acolo. Nu stiu daca poate fi o legatura, dar se va face examenul medico-legal cu probe toxicologice si se va clarifica.”

    Citeste si:

      Sursa foto: Agerpres Foto

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Social »



      Setari Cookie-uri