Candidatii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat sustin joi ultima proba scrisa - cea la alegere a profilului si specializarii, potrivit calendarului aprobat de MEN.

Urmatoarea proba - cea de evaluare a competentelor in limba materna (proba B) se va desfasura pe 28 august. Evaluarea competentelor digitale (proba D) are loc in zilele de 29 si 30 august, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) este programata in 30 si 31 august.

Cand afiseaza edu.ro rezultatele la BAC 2018, sesiunea de toamna

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 1 septembrie, pana la ora 12,00. In aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 12,00 si 16.00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 6 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, sustinerea tuturor probele scrise si obtinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.

45.052 de candidati s-au inscris pentru a participa la sesiunea a doua a Bacalaureatului.

Citeste si:
Min.Educatiei: modificarea Bacalaureatului si alte modificari in scoli
Ministerul Educatiei vrea sa...

Sursa foto: Shutterstock/Chinnapong

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cum se depun contestatiile pentru Bacalaureat 2018, sesiunea de toamna
Setari Cookie-uri