Sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat va continua miercuri cu proba obligatorie a profilului, iar ultima proba scrisa, cea la alegere a profilului si specializarii, este programata joi, noteaza Agerpres.

Cea de-a doua sesiune a examenului national de Bacalaureat 2018, la care s-au inscris 45.000 de candidati, a inceput luni.

Potrivit datelor transmise de inspectoratele scolare judetene, din totalul celor inscrisi, 28.488 de candidati sunt din promotia 2017 - 2018, iar 16.564 provin din promotiile anterioare.

Sesiunea august - septembrie a examenului va continua in zilele de 24 si 27 august cand este programata evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, urmand ca evaluarea competentelor in limba materna sa aiba loc in 28 august.

Vezi: BAC 2018 toamna. Liceenii dau proba scrisa la limba si literatura materna

Citeste si:
Ministrul Educatiei vrea sa modifice bacalaureatul
Monica Anisie, ministrul...

Totodata, in zilele de 29 si 30 august are loc evaluarea competentelor digitale, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala este programata in zilele de 30 si 31 august.

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 1 septembrie, pana la ora 12,00. In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 12,00 si 16,00.

Vezi: Bacalaureat 2018 toamna. Luni are loc proba de limba si literatura romana

Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 6 septembrie.

Citeste si:
Elevii care iau 10 la Bac, gratis la UNTOLD, plus bani de cheltuiala
Elevii care iau 10 la Bac,...

Potrivit MEN, accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Sursa foto: Dreamstime.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Min.Educatiei: modificarea Bacalaureatului si alte modificari in scoli