Speranta Cliseru, prefectul Capitalei, ajunsa la Senatul Romaniei, unde trebuia sa fie audiata la Comisia de Aparare din Senat cu privire la incidentele din 10 august, a constatat ca nu sunt suficienti senatori la comisie pentru a asigura cvorumul necesar audierii. Cu toate acestea, Cliseru nu a scapat de intrebarile jurnalistilor si a afirmat ca a semnat ordinul de interventie a jandarmilor "dupa 12 noaptea", scrie Ziare.com

Prefectul Capitalei a afirmat ca a semnat ordinul de interventie a pietei dupa ora 12:00, asta in conditiile in care procedura de evacuare a Pietei Victoria a fost declansata in jurul orelor 23:00.

Speranta Cliseru: Jandarmii au voie sa actioneze fara ordin

Intrebata la ce ora a semnat ordinul de interventie a jandarmilor la protestul diasporei, prefectul a afirmat ca "dupa 12 noaptea" si a sustinut ca acesta nu era necesar, din cauza violentelor care aveau loc in piata.

"Este conform legii. Daca sunt atacati (jandarmii - n.red.), au voie sa actioneze fara ordin. Nu este relevanta ora (la care a fost dat ordinul - n.red.) . Jandarmii puteau actiona si fara ordin. Nu am ce sa reprosez. Deciziile luate de Jandarmerie.. au actionat (jandarmii - n.red.) asa cum prevede regulamentul lor", a fost explicatia oferita de Speranta Cliseru.

Aceasta a reiterat faptul ca nu s-a aflat in centrul de comanda din Piata Victoriei si a precizat ca s-a aflat intr-o cladire din spatele Pietei Victoriei.

Prefectul Capitalei: Am vazut imaginile la televizor

"Eu nu m-am aflat in centrul de comanda. V-a spus si domnul viceprimar (Aurelian Badulescu - n.red.) . Nu existau doua centre si nu m-am aflat in centru. Eu am fost intr-o cladire care apartine de Guvern, din spatele pietei (Victoria - n.red.) . Eu am fost intr-o cladire, centrul mobil este intr-un vehicul mobil", a explicat Speranta Cliseru.

Intrebata de unde primea informatiile in baza carora lua decizii, Speranta Cliseru a evitat sa dea un raspuns concret: "Am vazut ce ati vazut si voi (jurnalistii - n.red.), imaginile din media. Nu mi-a dat mie nimeni niciun ordin", a fost raspunsul dat de prefect.

Intrebata unde se aflau cei care au condus operatiunea de interventie a jandarmilor, prefectul a afirmat ca nu stie.

"Au stat... nu stiu daca in centrul mobil. Au mai stat si cu mine din cand in cand, au fost si acolo (in Piata Victoriei - n.red.) ", a declarat Cliseru.

Intrebata daca considera ca a primit toate informatiile corecte despre tot ce se intampla in Piata Victoriei, aceasta a spus ca nu stie.

"Nu am de unde sa stiu si o ancheta desfasurata de Parchet va stabili daca am primit informatii false sau nu. Eu nu am fost in piata. Nu consider nimic pana nu se va dezvalui... astept rezultatele de la Parchet", a mai spus prefectul Capitalei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri