Doar sapte bucuresteni au fost amendati pentru ca nu si-au curatat pamantul de ambrozie, desi autoritatile i-au avertizat inca din primavara ca pot primi amenzi. In schimb, in Timisoara, sute de proprietari au fost sanctionati de politistii locali cu amenzi de pana la 2.500 de lei, doar anul acesta, noteaza Digi24.

In Timisoara, politistii locali au amendat aproape 50 de proprietari in august, iar valoarea sanctiunilor se ridica la 60.000 de lei. In iulie au fost amendati alti 54 de proprietari. Pe de alta parte, in Capitala, doar sapte bucuresteni care nu au inlaturat ambrozia de pe propriile terenuri au primit amenzi in valoare de 1.000 de lei, iar sase firme au fost sanctionate cu cate 5.000 de lei, fiecare.

Ambrozia, planta care, potrivit specialistilor, provoaca cele mai grave alergii, creste in mai multe zone din Bucuresti, in special in spatiile parasite, pe marginea drumurilor si in parcuri.

Numarul celor care ajung la alergologi cu mancarimi de nas si de ochi, sau cu dificultati in respiratie si tuse creste anual. In Bucuresti, doar vara aceasta au avut nevoie de ajutorul medicilor peste 10.000 de oameni cu sensibilitate la ambrozie.

Citeste si:
,,Cadou toxic" de la PNL pentru primarul PSD al sectorului 1
,,Cadou toxic" de la PNL...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Amenzi triple pentru proprietarii care nu curata terenul de ambrozie