Candidatii la cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat sustin joi si vineri proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C).

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 1 septembrie, pana la ora 12,00. In aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 12,00 si 16,00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 6 septembrie.

Cand afiseaza edu.ro rezultatele la BAC toamna 2018

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, sustinerea tuturor probele scrise si obtinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obtinerea mediei 6 cel putin la probele scrise.

Un numar de 45.052 de candidati s-au inscris pentru a participa la sesiunea a doua a Bacalaureatului din acest an.

Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Citeste si:
Elevii cu nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea națională vor fi...
Elevii cu nota 10 la...

MEN anunta ca nu este permis accesul in sali cu manuale, dictionare, notite, insemnari, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

In acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul.

Cei surprinsi in aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecinta, nu vor mai putea participa la probele urmatoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale.

Citeste si:
Cum se depun contestatiile pentru Bacalaureat 2018, sesiunea de toamna
Cum se depun contestatiile...

De asemenea, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului.

Ministerul Educatiei Nationale pune la dispozitie linia TELVERDE 0800 801 100 pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibila in perioada 20 - 23 august, intre orele 8,00 - 16,00, iar vineri, 24 august, intre orele 8,00 -14,00.

Sursa foto: Minerva Studio/Shutterstock.com

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri